17.03.2010. / 13:00

Autor: Hina

Statistika riješila vječno pitanje: Žene su bolji vozači

Rezultati istraživanja koje je objavio Autoklub Europe pokazali su da pripadnice nježnijeg spola izazivaju manje prometnih nesreća

Žene nisu agresivneŽene nisu agresivneŽene voze sigurnije, manje su agresivne za volanom i izazivaju manje prometnih nesreća od muškaraca, pokazuje studija koju je objavio Autoklub Europe (ACE).

Ta je organizacija analizirala podatke o više od 320.000 prometnih nesreća koje su se dogodile u Njemačkoj tijekom 2008. godine i otkrila da su dvije trećine nesreća skrivili muškarci.

Ti se brojevi pokazuju u malo drugačijem svijetlu kada se usporedi koliko vremena za volanom provode muškarci, a koliko žene - prosječni Nijemac dnevno prijeđe 30 kilometara, a Nijemica svega 12 kilometara, pokazuje istraživanje koje je provela njemačka Vlada u 2002. godini.

No, s druge strane, središnji njemački registar ozbiljnih prometnih prekršaja za 2008. pokazuje da su samo 21,7 posto takvih prekršaja napravile žene.

Vezane vijesti

Europa ne vjeruje Grcima

Europa ne vjeruje Grcima

Državljani četiriju glavnih zemalja eurozone, Francuske, Njemačke, Španjolske i Italije sumnjaju u sposobnost Grčke da se održi, no i dalje smatraju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika