22.03.2010. / 11:09

Autor: Hina

Željezara Split ponovno radi: Započela prerada 48 tona čelične žice

"Preradom ukupno 1.500 tona žice dio radnika željezare imat će posla idućih mjesec dana", rekao je Mužić dodavši kako je danas nakon godinu i pol dana obnovljena proizvodnja u pogonu hladne prerade čelika, koji je izmješten iz središnjice željezare

Ukupno će se preraditi 1500 tona čelične žiceUkupno će se preraditi 1500 tona čelične žiceU splitskoj Željezari danas je počela prerada 48 tona čelične žice, koliko je prevezeno iz Sjeverne luke gdje je ukupno uskladišteno 1.500 tona žice namjenjene kao sirovina za željezaru, izjavio je Hini sindikalni povjerenik u željezari Tonči Mužić.

Prerada se obavlja u pogonima za hladnu preradu čelika u naselju Mostine, a prvi finalni proizvodi - armaturne mreže očekuju se danas ili sutra, kaže Mužić. On očekuje da će i preostale količine žice, uskladištene u splitskoj Sjevernoj Luci, biti prevezene u željezaru.

"Preradom ukupno 1.500 tona žice dio radnika željezare imat će posla idućih mjesec dana", rekao je Mužić dodavši kako je danas nakon godinu i pol dana obnovljena proizvodnja u pogonu hladne prerade čelika, koji je izmješten iz središnjice željezare.

Skupina radnika i sindikalnih povjerenika nedavno je spriječila pokušaj odvoženja 1.500 tona žice uskladištenih u splitskoj Sjevernoj luci, a nakon toga su stupili u štrajk glađu tražeći da se žica premjesti u željezaru za preradu. No, prijevozničko-logistička tvrtka Trast polagala je pravo na tu žicu na ime željezarinih dugova.

Višednevni štrajk glađu prekinut je nakon što je u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva dogovoreno da će Željezari Split biti omogućena prerada žice.

Vezane vijesti

Nakon tri godine Željezara Split ponovno radi

Nakon tri godine Željezara Split ponovno radi

Adria čelik je danas pokrenula testiranje postrojenja u pogonima valjaonice bivše Željezare Split, čijih je 62 bivših radnika pripremilo pogone i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika