22.03.2010. / 14:58

Autor: Nacionalova redakcija

Russian Circles večeras u KSET-u

Poznati u prvom redu po svojim energičnim živim nastupima, Russian Circles su u pet godina postojanja objavili tri hvaljena albuma i odsvirali niz turneja, kako samostalnih, tako i kao potpora bendovima poput Tool, Red Sparowes ili Minus The Bear

Danas će legendarni klub studenata elektrotehnike (KSET) ugostiti jedan od cjenjenijih novijih američkih grupa, Russian Circles. Poznati u prvom redu po svojim energičnim živim nastupima, Russian Circles su u pet godina postojanja objavili tri hvaljena albuma i odsvirali niz turneja, kako samostalnih, tako i kao potpora bendovima poput Tool, Red Sparowes ili Minus The Bear, a nije na odmet spomenuti i podatak da su tri godine zaredom svirali na cijenjenom teksaškom „South by Southwest" festivalu.

Njihov brz uspon na sceni još je jedna potvrda pomalo iznenađujućeg rasta popularnosti svojevremeno stigmatiziranog, pa čak i omalovažavanog post-rocka, rasta za koji su odgovorni upravo bendovi poput Russian Circles i srodnika im Pelican te Isis, redom bendova koji su svojim metaliziranim gitarama post-rocku udahnuli novu energiju „prisilivši" novinare da potraže novi izraz kojim bi opisali njihovu glazbu, te je tako nastao danas opće prihvaćeni glazbeni žanr tzv. post-metal.

Imati priliku u svega nekoliko mjeseci vidjeti daleko najznačajnije predstavnike tog žanra svojevrsna je privilegija, a upravo to će doživjeti zagrebačka publika, po mnogo čemu posebna i ona kojoj se izvođači uvijek iznova i s užitkom vraćaju.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 65kn možete kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 22) i Dancing Bearu (Gundulićeva 7). Na ulazu će koštati 80kn. Ulaz se otvara u 20 sati, a koncert počinje u 21 i 30.

Vezane vijesti

I još jednom NoMeansNo u KSET-u

I još jednom NoMeansNo u KSET-u

Svima drage kanadske "punk rock djedice" ponovno će uveseliti publiku 25. travnja u zagrebačkom klubu KSET, nakon što su u po tko zna koji puta… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika