22.03.2010. / 15:27

Autor: Nacionalova redakcija

Dani hrvatskog filma od 6. do 11. travnja u prostorijama SC-a u Zagrebu

Programski selektori, Ivan Salaj za igrani film, Jakov Kosanović za dokumentarni film, Hrvoje Turković za animirani, Ana Hušman za eksperimentalni film te Arsen Oremović za glazbene i namjenske spotove, na današnjoj su konferenciji za novinare predstavili službeni program konkurencije

Scena iz filma "Šampion" Kristijana MilićaScena iz filma "Šampion" Kristijana MilićaDevetnaesti po redu Dani hrvatskog filma, održavat će se od 06. do 11. travnja, u prostorijama Studentskog centra u Zagrebu.

Programski selektori, Ivan Salaj za igrani film, Jakov Kosanović za dokumentarni film, Hrvoje Turković za animirani, Ana Hušman za eksperimentalni film te Arsen Oremović za glazbene i namjenske spotove, na današnjoj su konferenciji za novinare predstavili službeni program konkurencije.

Ove je godine na adresu Dana hrvatskog filma stigao ukupno 371 filmski naslov, što je rekordan broj ikad prijavljenih filmova u svim kategorijama na ovoj manifestaciji. U konkurenciji za nagrade žirija 19. DHF-a (Grand Prix), „Oktavijan", „Jelena Rajković", Zlatna uljanica" te nagradu publike, u kategoriji igranog filma natječe se 36 naslova, dokumentarnoj 31, animiranoj 27, a eksperimentalnoj 13.

Na listi namjenskih filmova našla su se 42, a u kategoriji glazbenih spotova 24 uratka. Također, dodjeljuje se i nagrada „Salona odbijenih" za najbolji prijavljeni film koji nije uvršten u konkurenciju, naglasio je koordinator programa, Davor Šimanović.

Ovogodišnji dani, osvanut će u novom ruhu, kreativno zreliji, otvoreniji, osmišljeni kao jedinstvena platforma za okupljanje i druženje filmskih djelatnika, filmofila i ljubitelja dobre zabave, dodao je Šišmanović.

Ulaz na sve projekcije kao i na popratna događanja je besplatan!

Vezane vijesti

Lomografija: zabavan i nesputan način dokumentiranja života

Lomografija: zabavan i nesputan način dokumentiranja života

Ovoga se vikenda u zagrebačkom Studentskom Centru otvara treći po redu Festival Lomography analogne Fotografije, popularno nazvan Flaf. Organizatori… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika