22.03.2010. / 15:38

Autor: Nacionalova redakcija

Sedlarov alko-test: Kandidati su trebali dostaviti i potvrdu da nisu alkoholičari

"Nažalost, a toga ste svjesni, u ovoj kući svatko pliva u istom blatu interesnih skupina ne mareći za ideale na kojima je ova država stvorena. Da nije tako, onda bi i uvjeti natječaja bili normalni i onda bi ste uz potvrdu o znanju stranog jezika tražili i potvrdu da kandidati nisu alkoholičari", zaključio je Sedlar

Jakov SedlarJakov SedlarNa Prisavlju je danas Programsko vijeće HRT-a održalo drugi dio saslušanja kandidata za glavnog ravnatelja te kuće.

Odmah na početku sve prisutne iznenadio je Veljko Jančić, kandidat koji je u prvom krugu dobio najviše glasova i kojemu su samo dva glasa nedostajala da već tada postane novi šef HRT-a. No, on je danas odustao od kandidature jer "ne želi dalje kočiti izbor ravnatelja kuće".

Najzanimljivije je bilo predstavljanje Jakova Sedlara koji se žestoko obrušio na rad vijećate je dao svoje viđenje o rastakanju posrnulog HRT-a i načina kako da se iz te situacije izađe.

"Ovo ovdje danas je farsa, i vi to svi dobro znate. Kao što svatko od vas zna kojem lobiju ili interesnoj skupini pripada. Upitajte se koliko vam je stalo do stolice u Vijeću, a koliko do promicanja i zaštite općeg dobra", kazao je Sedlar dodavši kako i on sam svjesno sudjeluje u toj farsi.

"Nažalost, a toga ste svjesni, u ovoj kući svatko pliva u istom blatu interesnih skupina ne mareći za ideale na kojima je ova država stvorena. Da nije tako, onda bi i uvjeti natječaja bili normalni i onda bi ste uz potvrdu o znanju stranog jezika tražili i potvrdu da kandidati nisu alkoholičari", zaključio je Sedlar.

Vijeće u 16 sati ponovo sjeda za stol i počinje procedura izbora. Nakon toga znat će se ili ime novog ravnatelja ili će dužnost v.d. ravnatelja i dalje obavljati Josip Popovac.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika