Objavljeno u Nacionalu br. 749, 2010-03-23

Autor: Robert Bajruši

Leko umjesto Josipovića imenovan u Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa

JOSIP LEKO u prošlom je saborskom mandatu
obavljao dužnost predsjednika PovjerenstvaJOSIP LEKO u prošlom je saborskom mandatu obavljao dužnost predsjednika PovjerenstvaSDP-ov saborski zastupnik Josip Leko zamijenit će Ivu Josipovića na položaju člana Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa. Nakon što je Josipović izabran za predsjednika, njegov saborski mandat je prekinut, pa tako i sve dužnosti koje iz njega proizlaze. S obzirom na to da je bio član Povjerenstva kao zastupnik SDP-a, zamijeniti ga mora član te stranke, a u vrhu SDP-a odabrali su Leku koji je u prošlom sazivu Sabora bio njegov predsjednik.

Kadrovske izmjene u tom Povjerenstvu od njegova osnutka 2004. godine vrlo su česte, pa su se više puta mijenjali ljudi na njegovu čelu i članovi. U prvom sazivu haenesovca Antuna Kapraljevića na položaju predsjednika zamijenio je baš Leko, dok su prijevremeno dužnosti u Povjerenstvu razriješeni tadašnji članovi Željko Horvatić i Petar Marija Radelj, pa je to tijelo potom pokušavalo djelovati u krnjem sastavu. U drugom sazivu na čelo Povjerenstva imenovana je Deša Mlikotin Tomić, a nakon što je optužena za sudjelovanje u korupcijskoj aferi Indeks, smijenjena je i na njezino mjesto postavljen je odvjetnik Mate Kačan.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika