22.03.2010. / 23:00

Autor: Ana Smrečki, Hina

Karamarko na SDP-ove optužbe da je 'špijunčina': U Hrvatskoj nema nedodirljivih

Na konkretnim slučajevima, koji se tiču SDP-ovih gradonačelnika, za policiju postoji osnovana sumnja da je kazneno djelo počinjeno, poručuje Karamarko. Pritom se pita, zašto primjerice SDP nije ovako burno reagirao kada je policija podizala kaznene prijave protiv članova nekih drugih političkih stranaka

Ministar Tomislav Karamarko poručuje da policija mora biti depolitiziranaMinistar Tomislav Karamarko poručuje da policija mora biti depolitiziranaNakon što je riječki slučaj Tržnice premješten na osječko Županijskog državno odvjetništvo, SDP-ov Slavko Linić ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka nazvao je 'špijunčinom', ocijenivši da žrtvuje riječko pravosuđe radi političkog obračuna. Nije se trebalo dugo čekati na odgovor. Gostujući večeras na Media servisu Karamarko je SDP-ove kritike da policija progoni SDP-ove gradonačelnike ocijenio 'političkim odgovorom na konkretne slučajeve', ponovivši da policija treba biti depolitizirana te da će u tom kontekstu ići i novi Zakon o policiji.

Dvostruka mjerila: SDP brani svoje, a ostale gazi

Kao osnovni kriterij za podizanje kaznenih prijava, pojašnjava Karamarko jest utvrditi postoji li osnovana sumnja u kazneno djelo. Na konkretnim slučajevima, koji se tiču SDP-ovih gradonačelnika, za policiju postoji osnovana sumnja da je kazneno djelo počinjeno, poručuje Karamarko. Pritom se pita, zašto primjerice SDP nije ovako burno reagirao kada je policija podizala kaznene prijave protiv članova nekih drugih političkih stranaka. U tom kontekstu poručuje da nema nedodirljivih, bez obzira na ime i prezime te stranačku pripadnost.

Govoreći o osiguranju predsjednika Josipovića, Karamarko odbacuje medijske navode o navodnom sukobu na relaciji Pantovčak-Ministarstvo unutarnjih poslova. Kaže da se traži prava mjera koja će zadovoljiti želje predsjednika Josipovića, ali i kriterije struke. Po pitanju 'curenje informacija' o Josipovićevom i Kosoričinom osiguranju, ministar kaže da se taj slučaj još obrađuje.

Istina o Faberu mnogima se ne bi svidjela

Osvrnuo se ministar i na smjenu bivšeg ravnatelja policije Vladimira Fabera, s kojim je dobro surađivao. Kaže da on nije otišao ni zbog jednog konkretnog slučaja. Na pitanje je li Faber otišao zbog bivšeg premijera Ive Sanadera, Karamarko nije želio odgovoriti, tek je poručio da se istina ne bi svidjela ni Faberu ni Sanderu. Govoreći o poveznici između snažnije borbe protiv korupcije i odlaska premijera Sanadera s hrvatske političke scene, poručuje da to nije slučajnost.

Po pitanju borbe protiv korupcije, pohvalio je premijerku Jadranku Kosor, poručivši da su njezinim dolaskom na vlast, vrata toj borbi širom otvorena, otkrivši da ona policiji daje punu potporu. Komentirajući posljednje prosvjede seljaka koji su izazvali veliku buru u javnosti zbog sukoba s pojedinim prosvjednicima, Karamarko poručuje da su plavci morali zaštititi vitalne prometnice u zemlji.

Policajac nije postupio sukladno pravilima struke

Osvrnuo se i na slučaj u splitskom brodogradilištu u kojem je zbog naguravanja osiguranja, jedan tjelohranitelj srušio novinarku Novog lista. Žao mu je što je riječ o novinarki, poručujući da se policajac nije ponašao sukladno pravilima struke. Potvrdio je dobru suradnju srpske i hrvatske policije, podsjetivši na slučaj Pukanić i Cvetka Simića koji je ubijen i bačen bez glave i ekstremiteta u zagrebački Jarun.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 22.03.10. 23:19

ovaj karakurac je zadnje smeće


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika