08.09.2004. / 00:00

Autor: Nacionalova redakcija

BEOGRAD

SRPSKO ŠKOLSTVO SE VRAĆA U SREDNJI VIJEK

SRPSKO ŠKOLSTVO SE VRAĆA U SREDNJI VIJEK
Ministrica prosvjete i sporta Srbije i Crne Gore Ljiljana Čolić u ponedjeljak je donijela odluku po kojoj se iz školskog programa izbacuje Darwinova teorija evolucije. Time je izazvan val reakcija koji su podijelili Srbiju. Akademski krugovi osudili su takvu ishitrenu odluku nazivajući je apsurdnom, nezamislivom i nedopustivom. Dok s druge strane Srpska Pravoslavna crkva tvrdi da je vrijeme da se njegova teorija dovede u pitanje jer pretpostavlja svijet bez Boga.
“Darwinovu teoriju prihvaćaju sve osim najprimitivnijih zemalja” rekao je akademik Marinković te dodao kako je to apsurdna i nepametna odluka kojoj će se smijati cijeli svijet.
Intelektualci su doveli u sumnju proceduru donošenja ove odluke, a smatraju i da je ministrica prekoračila svoje ovlasti. Ako odluka ministrice ostane na snazi učenici u Srbiji i Crnoj Gori će slijedeće godine umjesto Darwinove teorije evolucije, učiti o “kreacionistima i Tvorcu”

Vezane vijesti

U Beogradu pronađena Cezanneova slika vrijedna 100 milijuna eura

U Beogradu pronađena Cezanneova slika vrijedna 100 milijuna eura

U akciji Službe za borbu protiv organiziranog kriminala i Tužiteljstva za organizirani kriminal u Beogradu i Čačku uhićeno je troje osumnjičenih za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika