23.03.2010. / 15:55

Autor: Hina

Volkswagen najavio dugo očekivano povećanje kapitala

"Novac prikupljen prodajom novih dionica bit će upotrijebljen za povećanje Volkswagenova temeljnog kapitala s obzirom na planiranu integraciju s automobilskom grupom Porche", stoji u priopćenju

Volkswagen već dulje najavljuje povećanje temeljnog kapitalaVolkswagen već dulje najavljuje povećanje temeljnog kapitalaNajveći europski proizvođač vozila Volkswagen najavio je u utorak dugoočekivano povećanje temeljnog kapitala kako bi očuvao visoki kreditni rejting i nakon preuzimanja proizvođača luksuznih sportskih vozila Porschea.

VW je izvijestio da planira prikupiti oko 4,42 milijarde eura izdavanjem do 65 milijuna povlaštenih dionica, što bi u petak trebao odobriti i nadzorni odbor kompanije.

Povlaštene dionice ne uključuju pravo glasa na skupštini dioničara.

Svi detalji u petak

U kompaniji su najavili da će detalje o konačnoj cijeni u fazi predbilježbi i o cijeni u fazi ponude objaviti u petak

"Novac prikupljen prodajom novih dionica bit će upotrijebljen za povećanje Volkswagenova temeljnog kapitala s obzirom na planiranu integraciju s automobilskom grupom Porche", stoji u priopćenju.

Dodatni je cilj jačanje financijske stabilnosti i fleksibilnosti i očuvanje važećeg kreditnog rejtinga kompanije, ističe se u priopćenju.

Nakon najave povećanja kapitala vrijednost VW-ove dionice potonula je čak 5,1 posto na frankfurtskoj burzi, spustivši se na 69,23 eura, budući da takvi potezi razvodnjavaju vrijednost postojećih dionica.

Vezane vijesti

Mezhibovskij vlasnik 22,7 posto dionica IGH

Mezhibovskij vlasnik 22,7 posto dionica IGH

Institut građevinarstva Hrvatske prodao je investitorima više od 80 milijuna kuna novih dionica, koji su postali vlasnicima 40 posto temeljnoga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika