23.03.2010. / 16:02

Autor: Nacionalova redakcija

Hrvati bi u doba krize radije izgubili posao nego iznevjerili prijatelja

U vrijeme velike nezaposlenosti i teške ekonomske situacije u zemlji, čak 68 posto Hrvata smatra da je izdaja najboljeg prijatelja ili prijateljice puno gori čin od gubitka posla

68 posto ispitanika smatra da je izdaja prijatelja puno gori čin od gubitka posla68 posto ispitanika smatra da je izdaja prijatelja puno gori čin od gubitka poslaRezultati istraživanja koje je nedavno proveo Grayling za Tele2 u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku, pokazali su da se kod većine Hrvata na ljestvici prioriteta, prijeteljstvo nalazi na prvom mjestu.

Čak desetina ispitanika, od njih četiristo, na prvo mjesto stavlja prijateljstvo dok 65 posto njih smatra da je ipak obitelj važnija od prijatelja. Vrlo je zanimljiv i podatak da u vrijeme velike nezaposlenosti i teške ekonomske situacije u zemlji, čak 68 posto ispitanika smatra da je izdaja najboljeg prijatelja ili prijateljice puno gori čin od gubitka posla (32 posto ispitanika).

62 posto ispitanika smatra da je obitelj najvažnija stvar u životu

Čini se da tradicionalne vrijednosti još uvijek imaju značajnu ulogu u životima građana Hrvatske jer čak 62 posto ispitanika smatra da je obitelj najvažnija stvar u životu, a slijedi je prijateljstvo (21 posto ispitanika) i karijera (12 posto ispitanika). Samo pet posto ispitanika smatra da je seks najvažnija stvar u životu. Koliko su građani Hrvatske uspješni u usklađivanju poslovnih obaveza i društvenog života pokazuje činjenica da čak 92 posto njih ima najboljeg prijatelja ili prijateljicu, dok se svega osam posto ne može time povaliti.

Oni sretnici koji su imali privilegiju da uz sebe imaju najboljeg prijatelja ili prijateljicu tvrde da njihovo prijateljstvo traje više od deset godina (gotovo 40 posto ispitanika).
Interesantno je što u doba recesije samo četiri posto građana smatra da je najbolji prijatelj ili prijateljica samo netko tko će pristati biti jamac za kredit.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika