24.03.2010. / 16:03

Autor: Nacionalova redakcija

Nadnica za obmane: Butkovićeva mjesečna plaća 126.000 kuna

Ako u EPH-u toliko dobiva novinar koji laže, koliko bi tek trebali dobivati novinari koji pišu istinito, a kojima je plaća, višestruko manja od Butkovićeve, odnedavno smanjena 15 posto?

Davor ButkovićDavor ButkovićDavor Butković, komentator Jutarnjeg lista u svojem današnjem komentaru ponovno je napisao jednu laž. Tvrdio je da je ubijeni Ivo Pukanić zbog svojih navodnih kriminalnih veza bio pod policijskim mjerama, što je potpuna laž.

Butkoviću to nije prvi put da iznosi neistine: u svojim člancima i komentarima on često laže, a vrhunac toga bio je skandal kad je početkom veljače 2008. u Jutarnjem listu objavio lažni intervju s Ivom Sanaderom. Unatoč tome, Europapress holding izuzetno dobro plaća, jer on mjesečno prima čak 125.000 kuna.

Prepiska Pavića i Oreškovića

To proizlazi iz e-maila koji proteklih dana kola među novinarima zaposlenima u izdanjima Europapress holdinga, a riječ je o prepiski suvlasnika EPH-a Ninoslava Pavića i predsjednika Odbora direktora EPH-a Stjepana Oreškovića o iznosu Butkovićeve plaće. Orešković tako piše Paviću kako Butkovićeva plaća ruši sustav plaća u cijelom EPH-u.

Mail prepiske Ninoslava Pavića i Stipe OreškovićaMail prepiske Ninoslava Pavića i Stipe OreškovićaIz maila se vidi da Butković dobiva 63.750 kuna za uredničke poslove, a tome još valja pridodati naknadu koju Butković dobiva za svaki tekst koji objavi u Jutarnjem listu: 100 eura za karticu teksta komentara, a 50 eura po kartici za ostale tekstove. Tako je u prosincu 2007. njegov dodatni honorar za napisane tekstove iznosio 62.595 kuna, što znači da su uz 63.750 kuna uredničke plaće njegova primanja tog mjeseca iznosila 126 tisuća kuna.

Ako u EPH-u toliko dobiva novinar koji laže, koliko bi tek trebali dobivati novinari koji pišu istinito, a kojima je plaća, višestruko manja od Butkovićeve, odnedavno smanjena 15 posto?

Vezane vijesti

Nakon Todorića, Građanska Akcija 'na doručku' i kod Pavića

Nakon Todorića, Građanska Akcija 'na doručku' i kod Pavića

Građanska Akcija nastavila je svoju 'seriju' posjeta pod nazivom 'Na doručku kod...'. Tako su je jutros uputili u središte grada i 'doručkovali'… Više

Komentari

registracija
27/7/09

columbo, 25.03.10. 05:33

Cudi me sto se Redakcija Nacionala spusta na ovu razinu, te umjesto da Butkovicu odgovori na ono sto smatra eventualnom neistinom, kopa se po njegovoj placi. I kakva je to puckoskolska zadjevica - ako u EPH-u toliko dobiva novinar koji laze, koliko bi tek trebali dobivati novinari koji pisu istinito...Ili drugim rijecima - mi u Nacionalu bi morali imati barem po milijun mjesecno, jer uvjek nosimo pun naramak sve same gole istine.
Osobno mislim da je ovaj, hajdemo reci clanak, napisao kandidat na prijemnom za upis u vasu novinarsku skolu, kod mene barem, jamcim vam, nikada prosao ne bi! Radije bih mu dobronamjerno, hajde da ne kazem, roditeljski, savjetovao da pronadje za sebe neko drugo, manje odgovorno i manje sitnosicarsko zanimanje.
Ipak ja razumijem vasu ljutnju, (sto ne znaci da vas zelim tumaciti), a o tome se vec ocitovao i vlasnik "gospodske" kolumne Jurdana, te novinar Jelinic, jer transkripti koji se pojavljuju, osim sto nisu eticki, oni vrijedjaju uspomenu na pok.Pukanica. Naravno tako sto zna zaboljeti, osobito rodbinu, prijatelje i kolege stradalog, ali...Ali gospodo draga iz Nacionala, ne cinite vecu stetu, od vec pocinjene, jer to vam, vjerujem ni sam Puki ne bi oprostio. Pustite transkripte niz vodu i sto bi Francuzi kazali - "vratite se svojim ovcama", sto ima malo drugacije znacenje i poruku u odnosu na onu nasu o "dvije ovce". Ako ste razumjeli sto sam vam napisao dobro je, a ako niste, zlo je najvece po onoga u cije ime brukate i sebe i njega...
Eto, ja toliko, pa se vi snadjite!


registracija
8/8/09

tovar62, 25.03.10. 07:51

od toga polaga placa UDBA


registracija
8/8/09

tovar62, 25.03.10. 07:51

od toga polaga placa UDBA


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika