24.03.2010. / 17:49

Autor: Hina

U Saudijskoj Arabiji otkrivena ćelija Al-Kaide, 113 uhićenih

Otkriće ćelije je omogućila istraga pokrenuta nakon što su se u Saudijsku Arabiju u listopadu 2009. infiltrirala dva člana Al-Kaide, navelo je ministarstvo

Ćelija Al-Kaide koja obuhvaća 101 osobu, razotkrivena je u Saudijskoj Arabiji, kao i još dvije skupine po šest osoba koje su planirale napade na naftna postrojenja na istoku kraljevstva, objavilo je u srijedu njegovo ministarstvo unutrašnjih poslova.

Uhićena je 101 osoba glavne ćelije, precizira ministarstvo u priopćenju koje je pročitano na državnoj televiziji Ekbarija.

Među tim osobama je 47 Saudijaca, 51 Jemenac, jedan Somalac, jedna je osoba iz Bangladeša, jedan je Eritrejac, prema priopćenju.

Članovi ćelije su se pripremali počiniti terorističke napade u kraljevstvu, dodaje ministarstvo koje je istaknulo da je zaplijenjeno oružje, streljivo, računala i dokumenti.

Otkriće ćelije je omogućila istraga pokrenuta nakon što su se u Saudijsku Arabiju u listopadu 2009. infiltrirala dva člana Al-Kaide, navelo je ministarstvo.

Strani članovi ćelije od 101 osobe su ušli u zemlju pod izgovorom da traže posao ili posjećuju sveta mjesta Meku i Medinu, navelo je ministarstvo.

Dvojica članova su pripremala samoubilačke atentate.

Skupine su djelovale neovisno jedna o drugoj, precizira ministarstvo i dodaje da su dvije skupine bile sastavljene od 11 Saudijaca i jednog Jemenca koji su trebali napasti naftna postrojenja na istoku kraljevstva.

Ministarstvo nije preciziralo kada i gdje su uhićene dvije skupine.

Posljednjih godina saudijske službe sigurnosti zadale su Al-Kaidi teške udarce unutar kraljevstva.

Vezane vijesti

Saudijke žele voziti

Saudijke žele voziti

Saudijke su u srijedu, na godišnjicu početka kampanje, stavile na internet peticiju namijenjenu kralju Abdalahu kojom traže da se ženama dopusti… Više

Komentari

registracija
23/8/09

xaron, 24.03.10. 19:35

Bas me cudi u jednoj tako demokratskoj zemlji.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika