25.03.2010. / 19:33

Autor: Hina

Milanović: SDP traži hitnu istragu oko nabavke vatrogasnih vozila

"Izjava je došla iz Amerike, iz tvrtke Daimler, pa prema tome ako nešto znaju o tome, trebaju to podijeliti s hrvatskim organima", istaknuo je Milanović

Zoran MilanovićZoran MilanovićPredsjednik SDP-a Zoran Milanović zatražio je danas žurnu istragu i prikupljanje podataka o nabavci 210 vatrogasnih vozila od njemačke tvrtke Daimler 2003., a od nadležnih institucija zatražio je i da o spornom poslu razgovaraju s predstavnicima te tvrtke u Hrvatskoj.

"SDP traži hitnu istragu", izjavio je Milanović, zamoljen da komentira priznanje Daimlera da je podmićivao dužnosnike više država kako bi s njima sklopili ugovor o nabavci mercedesovih vozila, pa i u Hrvatskoj.

Milanović je naglasio kako je riječ o jako ozbiljnoj izjavi o navodnoj korupciji povodom isporuke i posla oko 210 vatrogasnih vozila u Hrvatskoj, izrečenoj pred američkim sudom u okviru nagodbe Daimlera s američkim vlastima.

EUROline donirao HDZ-u i još nekim strankama

"Ako je to istina, očekujemo da to utvrde hrvatski organi, i to u suradnji s predstavnicima tvrtke Daimler u Hrvatskoj. Ponavljam, riječ je o vrlo ozbiljnoj izjavi i mi tražimo žurnu istragu i prikupljanje podataka, bez obzira što je to bilo 2003. godine", rekao je.

Upitan za komentar podatka da se generalni zastupnik Daimlera u Hrvatskoj, tvrtka EUROline, spominje kao najveći donator SDP-a u prošloj godini, Milanović je rekao da je ta tvrtka, koliko zna, u kampanji pomagala i HDZ te još neke hrvatske političke stranke.

"To je uobičajen način pomoći koji je transparentan i javan", rekao je.

Na pitanje je li upoznat s podacima da je vlada na čelu sa SDP-om te 2003. prvo poništila javni natječaj za nabavku vatrogasnih vozila, da bi potom posao s Daimlerom sklopila izravnom pogodbom, Milanović je ponovio kako se njegova stranka zalaže i traži hitnu istragu tog slučaja te prikupljanje svih relevantnih podataka.

Nužno je, ponovio je, da domaće nadležne institucije obave razgovor i s Daimlerovim predstavnicima u Hrvatskoj. "Izjava je došla iz Amerike, iz tvrtke Daimler, pa prema tome ako nešto znaju o tome, trebaju to podijeliti s hrvatskim organima", istaknuo je Milanović.

Nije želio komentirati današnje poruke iz HDZ-a kako spomenuta afera dokazuje da je SDP-ova vlada bila podmićena, rekavši tek da nije čuo što su HDZ-ovci govorili na konferenciji za novinare.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

registracija
8/8/09

tovar62, 26.03.10. 08:31

ma di bi SDP uzija mito,,,posteni komunisti ili nevini pionircici,,,haa haaa haaa


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika