29.03.2010. / 16:45

Autor: Hrvoje Šimičević

Kosor po danu, Ivo po noći: Čelnik EU pučana je tajni Sanaderov partner u Esplanadi

Premda za sada nije poznato o čemu su Sanader i Lopez razgovarali - osim činjenice da je njihov razgovor trajao oko sat vremena - valja podsjetiti da je odbjegli premijer izbačen iz HDZ-a, te da on više nema nikakve formalno-pravne veze s Europskom pučkom strankom, čiju člansku iskaznicu, uzgred rečeno, ima Hrvatska demokratska zajednica

Bivši hrvatski kancelar Ivo Sanader prije tri se tjedna u potpunoj tajnosti u zagrebačkom hotelu The Regent Esplanade sastao sa Antoniom Lopezom Isturizom, glavnim tajnikom Europske pučke stranke i članom Europskog parlamenta, doznaje Nacional.hr. Premda je Sanader prema svemu sudeći želio da se ovaj sastanak održi u apsolutnoj diskreciji, te da sama informacija ne procuri u medije, on je te noći fotografiran u trenutku ulaska u zagrebački hotel, oko 22.35 h.

Vijest je na koncu došla do hrvatske javnosti, a ona postaje posebno zanimljiva obzirom da je sada poznat Sanaderov sugovornik. Naime, službeni razlog recentnog Lopezovog posjeta Hrvatskoj, tijekom kojeg se i sastao sa Sanaderom, bio je razgovor s premijerkom Jadrankom Kosor, kojoj je dao punu podršku u njezinom dosadašnjem radu. Štoviše, Lopez je predstavnicu izvršne vlasti posebno pohvalio zbog reformskih poteza i borbe protiv korupcije, a oporbi je poručio 'da ne bi bilo pametno tražiti prijevremene izbore jer su pučani većina u europskim institucijama u idućih pet godina'.

Premda za sada nije poznato o čemu su Sanader i Lopez razgovarali - osim činjenice da je njihov razgovor trajao oko sat vremena - valja podsjetiti da je odbjegli premijer izbačen iz HDZ-a, te da on više nema nikakve formalno-pravne veze s Europskom pučkom strankom, čiju člansku iskaznicu, uzgred rečeno, ima Hrvatska demokratska zajednica.

Glavni tajnik te partije, koja inače okuplja sve eminentne stranke desnog centra u Europskoj uniji, glasi za jednog od najutjecajnijih političara u Bruxellesu. Prema zanimljivoj i službeno nepotvrđenoj priči o motivima političke abdikacije nekadašnjeg hrvatskog premijera, karijera Ive Sanadera zapečaćena je upravo za vrijeme posjeta Lopezu, odnosno prilikom sastanka glavnih ljudi Europske pučke stranke u Bruxellesu. Naime, to se dogodilo 18. lipnja 2009. godine, a osim toga summita, Sanader je isti dan održao još nekoliko sastanaka. Na jednom od njih navodno su došli i vodeći funkcioneri iz Europske unije, koji su bivšeg premijera suočili s hrpom kompromitirajućih dokumenata iz njegove dugogodišnje vladavine, zbog čega je on navodno bio prisiljen na ostavku.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 29.03.10. 21:45

Simoi ako ćeš i dalje pisati(baljezgati)onda poradi na pravopisu.Hrvatskih se ne piše velikim već malim slovom.Ski,ški ili čki kao nastavci.Kužiš?


registracija
9/10/09

potiskiDjilkos, 30.03.10. 23:26

Pa važno da nema grešaka u naslovu ...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika