30.03.2010. / 14:20

Autor: Hrvoje Šimičević

Katarza bacača suzavca na Hebranga: Ipak nisam kriv, to mi pakuju HDZ i MUP

"Nikada nisam imao iskustvo sa policijom i kada su me ispitivali, uvjerili su me da je bolje da priznam, jer će mi se tada 'pola oprostiti'. Tri mjeseca nakon toga postajem svjestan kako sam počinio veliku glupost", veli Mikulandra, koji je za svoju 'veliku glupost' osuđen na plaćanje 3700 kn kazne

Sredstvo za nadražavanje očiju raspršeno je na predizbornom skupu Andrije HebrangaSredstvo za nadražavanje očiju raspršeno je na predizbornom skupu Andrije HebrangaPaško Mikulandra, lokalni šibenski političar kojeg je šira javnost upoznala nakon što je policija utvrdila da je odgovoran za raspršivanje sadržaja spreja za samoobranu na predizbornom skupu HDZ-ovog kandidata Andrije Hebranga, izjavio je za ovaj portal kako ipak nije počinitelj toga prekršajnog djela, premda je tada policiji priznao svoju odgovornost, obrazlažući svoj čin 'nezadovoljstvom aktualnom politikom'. Štoviše, ta katarza motovirana je naknadnim zapletom; Mikulandra sada tvrdi da mu je 'život neizdrživ', da se za 'njega boji', jerbo je podvrgnut svojevrsnom 'društvenom linču', pa ima i osjećaj da ga '24 sata uhode nepoznati pojedinci u civilu', slijedom čega ni 'ne izlazi iz kuće'.

"Nikada nisam imao iskustvo s policijom i kada su me ispitivali, uvjerili su me da je bolje da priznam, jer će mi se tada 'pola oprostiti'. Tri mjeseca nakon toga postajem svjestan kako sam počinio veliku glupost", veli Mikulandra, koji je za svoju 'veliku glupost' osuđen na plaćanje 3700 kn kazne.

Prema njegovim riječima, to su mu sve pakovali lokalni čelnici MUP-a i to u dosluhu s HDZ-om, koji ga i 'dalje prate'. "Na taj sam skup došao kao na svaki drugi, jer ih više-manje sve posjećujem. Taj 'suzavac', koji i nije bio suzavac, već obična ampulica, bacili su vjerojatno lokalni delikventi, koje policija drži u šaci jer su uhvaćeni da puše droge", veli Mikulandra, koji je uvjeren da je cjelokupni igrokaz napravljen da bi se njemu naknadno podmetnulo.

Na pitanje zašto bi njemu itko išta podmetao, te zašto bi ga netko pratio, Mikulandra kategorički odgovara da je uzrok njegov dosadašnji politički angažman u Šibeniku, koji se među ostalim temelji i na protivljenju aktualnoj politici, što je onomad lijepo rekao i inspektorima, kojima je u to vrijeme dragovoljno predao bočicu spreja za samoobranu. Ističe da je u međuvremenu zbog kolopleta okolnosti poslao nekoliko pisama na razne adrese nevladinih organizacija (među ostalim, HHO-u), ali da još nije dobio niti jedno povratno pismo. Mikulandru inače u Šibeniku poznaju po tome što je bio u većini stranaka koje tamo egzistiraju, a javno se hvalio da mu je gradonačelnik Ante Županović obećao posao u Gradskoj upravi, kao protuuslugu za veliki broj glasova kojemu je ovaj navodno priskrbio.

Hebrangova teorija zavjere o ljevičarskoj diverziji, koju je on poslije izbijanja ovog incidenta iznio hrvatskoj javnosti, sada se može gledati u potpuno novom svjetlu.

Vezane vijesti

Hebrang, Jandroković i Čobanković: Suđenje neće utjecati na izbore

Hebrang, Jandroković i Čobanković: Suđenje neće utjecati na izbore

Članovi predsjedništva HDZ-a Andrija Hebrang, Gordan Jandroković i Petar Čobanković danas su prije sjednice Predsjedništva stranke ocijenili da… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika