30.03.2010. / 17:15

Autor: Hina

Dešpalj, Kalogjera, Njikoš i Kundić dobitnici Porina za životno djelo

Uz njih ove su godine već dodijeljena dva Porina za životno djelo, posthumno maestru Vjekoslavu Šuteju i rock-kritičaru Darku Glavanu

Stipica KalogjeraStipica KalogjeraGlazbenici Pavle Dešpalj, Stipica Kalogjera, Julije Njikoš i Vojno Kundić dobitnici su diskografske nagrade Porin za životno djelo za 2010. koju dodjeljuje Institut hrvatske glazbene industrije, priopćeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Hrvatskom društvu skladatelja.

Uz njih ove su godine već dodijeljena dva Porina za životno djelo, posthumno maestru Vjekoslavu Šuteju i rock-kritičaru Darku Glavanu.

Akademik Dešpalj dobitnik je Porina u kategoriji klasične i jazz glazbe, Njikoš u kategoriji folklorne, Kalogjera za zabavnu i pop glazbu a Kondić za diskografiju. O važnosti nagrada govorio je predsjednik Instituta glazbene industrije Siniša Škarica.

Nagrade Porin u 49 kategorija dodijelit će se na središnjoj svečanosti u Biogradu 15. svibnja, dok će akademiku Dešpalju biti uručena 8. svibnja na svečanosti u Šibenskom kazalištu. Novost je da je nakon šest godina izbivanja s diskografske nagrade Porin ponovno vraćena kategorija Hit godine za koju je ove godine nominirano šest pjesama: Tomislava Bralića i Klape Intrade "Ne damo te pismo naša", Tonyja Cetinskog "Kad žena zavoli", Dina Dvornika "Pelin i med", Nola "Iznad oblaka", Parni Valjak "Nakon svih godina" i Miroslava Škore "Domovina".

Porin se dodjeljuje od 1994. a na središnjoj svečanosti uz ostalo bit će izvedene nagrađene hit melodije u proteklih 16 godina, u novim verzijama, istaknuo je Škarica.

Vezane vijesti

Leo Nucci: 'Šutej je bio veliki glazbenik i moj prijatelj'

Leo Nucci: 'Šutej je bio veliki glazbenik i moj prijatelj'

Vjekoslav Šutej bio je veliki talent, glazbenik, skladatelj, ali i moj veliki prijatelj, rekao je proslavljeni talijanski i svjetski bariton Leo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika