01.04.2010. / 21:38

Autor: Vladimir Radičević, Totalsport

Euroliga: Barcelona i Olympiakos prvi na Final Fouru

Košarkaši Barcelone prvi su se plasirali na Final Four Eurolige. U velikom španjolskom sudaru Barça je s konačnih 3-1 u seriji bila bolja od Reala. Drugi klub koji je izborio vizu za Pariz je moćni Olympiakos koji se poigrao s Prokomom

Ricky RubioRicky RubioKošarkaši Barcelone prvi su se plasirali na Final Four Eurolige. U velikom španjolskom sudaru Barça je s konačnih 3-1 u seriji bila bolja od Reala...

U četvrtak su košarkaši Barcelone na gostujućem parketu pobijedili 84-78, te su se tako potvrdili favoritima u ovom ogledu makar je nakon prve dvije utakmice u Kataloniji rezultat bio neodlučen 1-1. No, u Madridu je Barcelona s dvije pobjede pokazala kvalitetu više.

Prvi dio je prošao u izjednačenoj igri, makar je Barcelona stalno bila jedan mali koračić ispred. Gosti su se počeli odvajati u drugom poluvremenu, pogotovo uz sjajnu predstavu Juana Carlosa Navarra koji je pogodio nekoliko nemogućih, ali sebi toliko karakterističnih trica. Odlično je posao obavio i Slovenac Erazem Lorbek sa 14 poena i šest skokova, a veliku utakmicu odigrao je i golobradi playmaker Ricky Rubio (14 poena, pet skokova i dva asista) koji je još jednom dokazao da se radi o budućoj zvijezdi.

U posljednjoj četvrtini se Barcelona odvojila na šest poena i više, te je uspjela sačuvati prednost do kraja i tako se plasirati na Final Four, gdje će po mnogima biti prvi favorit za naslov prvaka Europe.

Spomenuti Juan Carlos Navarro je bio igrač utakmice sa 21 poenom. Za dva poena je gađao 4-4, a za tri poena 4-8.

Hrvatski košarkaš Ante Tomić je opet bio vrlo dobar, te česta napadačka opcija u napadima Reala. No, u zadnjoj dionici je napravio četvrtu osobnu pogrešku, pa nije odigrao samu završnicu, što se donekle osjetilo u igri Madriđana.

Igrao je ukupno 23 minute, te je postigao 10 poena uz dva skoka, jednu blokadu i dvije izgubljene lopte. Iz igre je gađao 4-8, a sa linije slobodnih bacanja 2-2. Sergio Llull je sa 20 poena bio najbolji igrač kod domaće momčadi.

Bogata grčka momčad Olympiakos nakon poraza u trećoj utakmici dva dana kasnije lako se obračunala s poljskim Prokomom te je tako, očekivano, izborila vizu za Final Four u Parizu. Na krilima bivše NBA zvijezde Josha Childressa (22 poena, šest skokova i tri ukradene lopte) Olympiakos je pobijedio 86:70.

Kod domaćih jedino je David Logan sa 18 ubačenih poena zaslužio prolaznu ocjenu.

Euroliga, četvrtfinale (četvrte utakmice):

Real Madrid - Barcelona 78-84 (Barcelona je dobila seriju s 3-1)

Prokom - Olympiakos 70-86 (Olympiakos je dobio seriju s 3-1)

Vezane vijesti

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Grčka želi smanjenje poreza, dodatnu pomoć za sirotinju i nezaposlene, zamrzavanje otpuštanja u javnom sektoru i više vremena za rezanje deficita,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika