02.04.2010. / 07:13

Autor: Vladimir Radičević, Totalsport

Final Four Eurolige: Barcelona - CSKA i Partizan - Olympiakos

Nakon što su odigrane četvrte utakmice četvrtfinala košarkaške Eurolige, poznati su parovi polufinala Final Foura koji će se od 7. do 9. svibnja igrati u Parizu. Za plasman u finale će se boriti Barcelona - CSKA, te Partizan - Olympiakos

J.C. NavarroJ.C. NavarroNakon što su odigrane četvrte utakmice četvrtfinala košarkaške Eurolige, poznati su parovi polufinala Final Foura koji će se od 7. do 9. svibnja igrati u Parizu, u svjetski poznatoj dvorani Bercy. Sve serije rješene su u četiri utakmice te tako nećemo imati prilike gledati niti jednu 'majstoricu'.

Za plasman u finale će se boriti Barcelona - CSKA, te Partizan - Olympiakos.

Košarkaši Barcelone su se pobjedom protiv najvećeg rivala Reala u Madridu (84-78) plasirali na svoj 11. Final Four, po čemu su apsolutni rekorderi otkad je taj format uveden u najelitnije klupsko natjecanje Starog kontinenta. No, podatak kako je Barcelona samo 2003. godine postala Prvakom Europe - govori kako ipak nose etiketu gubitnika. Pritisak velikih utakmica puno ih je puta koštao mnogih titula.

Katalonci će u pariškom polufinalu igrati protiv moskovskog CSKA-a koji je trijumfom u Vitoriji protiv Caja Laborala (74-70) došao do svog osmog uzastopnog plasmana na Final Four.

Partizan je pred 21.367 gledatelja u beogradskoj Areni, u dosad neviđenoj atmosferu (navodno se u dvoranu uguralo čak 26 tisuća ljudi!) nadigrao prilično konfuzni Maccabi iz Tel Aviva (76-67) i tako stigao do svog prvog Final Foura nakon 1998. godine. Inače, posljednji puta Partizan je bio Prvak Europe 1992. godine kada je u neizvjesnoj utakmici Saša Đorđević postigao tricu sa sirenom u pobjedi protiv španjolskog Joventuta.

Grčki Olympiakos, koji je prvak Europe jedini puta bio daven 1997. godine, lako je do treće pobjede u seriji stigao u Poljskoj protiv Prokoma (86-70). Oni će realno imati i najlakši posao u Parizu jer će im protivnik u polufinalu biti suparnik Partizan.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

registracija
29/11/09

Ivis, 02.04.10. 22:54

Grobari najavljuju: Dogodine " Svi u Kninu"! Drustvo za docek, jos nije odluceno. Izbor ce pasti na PRVU ili DRUGU Bojnu, cetvrte brigade!!!!!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika