06.06.2002. / 00:00

Autor: Sandra Milković

PODUZETNIŠTVO

PODRAVKA PODIGLA 15 MILIJUNA EURA KREDITA OD BANK AUSTRIJE

PODRAVKA POTPISALA UGOVOR O KREDITIRANJU SA BANK AUSTRIA CREDITANSTALT I HVB CROATIOM

PODRAVKA POTPISALA UGOVOR O KREDITIRANJU SA BANK AUSTRIA CREDITANSTALT I HVB CROATIOM
Podravka d.d. je danas potpisala ugovor o dugoročnom kreditnom aranžmanu u vrijednosti od 15 milijuna eura na rok od pet godina sa kamatom od 5.5%. Transakciju je inicirala Bank Austria Creditanstalt koja je ujedno i matična kuća HVB Bank Croatia d.d. Kredit je namijenjen financiranju akvizicija i daljnjeg razvoja prodajnih aktivnosti te učvršćivanju Podravkinih pozicija u Centralnoj i Istočnoj Europi. Riječ je prvenstveno o kupnji Ital ice-a u iznosu od 6 milijuna eura, a najavljene su još dvije kupnje na području Centralne Europe, izjavila je članica uprave Podravke Vesna Cerovski, ali na pitanje odnosi li se kupnja na privredne subjekte u Srbiji nije bilo odgovora .
Goran Gazivoda, predsjednik uprave HVB Croatia ocijenio je sklopljeni ugovor kao uspješan i izazovan, a Hans Kozak iz Bank Austrije nadodao je kako je Austrija općenito zadovoljna suradnjom sa Hrvatskom.

Vezane vijesti

Podravka organizira e-learning konferenciju

Podravka organizira e-learning konferenciju

"Znanje u fokusu" naziv je prve hrvatske konferencije o mogućnostima primjene e-learninga, isključivo u korporacijskom okružju koju organizira… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika