03.04.2010. / 20:49

Autor: Anamarija Kronast

Umro američki glumac John Forsythe

John Forsythe umro je u svome domu u Kaliforniji nakon duge borbe s rakom. Njegova glumačka karijera na pozornici, filmu i televiziji trajala je gotovo sedam desetljeća

John ForsytheJohn ForsytheAmerički glumac John Forsythe, najpoznatiji po ulozi Blakea Carringtona u sapunici "Dinastiji", umro je u 92. godini, objavila je njegova obitelj.

John Forsythe umro je u svome domu u Kaliforniji nakon duge borbe s rakom. Njegova glumačka karijera na pozornici, filmu i televiziji trajala je gotovo sedam desetljeća.

Svakako je najpoznatiji po ulozi Blakea Carringtona u "Dinastiji", jednoj od najpopularnijih sapunica koja se ikada prikazivala na američkoj televiziji. Forsythe je zahvaljujući toj devetogodišnjoj seriji postao ikona popularne kulture u SAD-u.

Drugi najpoznatiji Forsytheov televizijski posao bilo je davanje glasa tajanstvenom šefu "Charlijevih anđela". Ulogu je, osim u televizijskoj seriji, ponovio i u dva filmska nastavka (2000. i 2003.), što mu je i bio posljednji hollywoodski angažman.

Vezane vijesti

Umro novinar Joško Martinović(47)

Umro novinar Joško Martinović(47)

Danas je u Zagrebu, nakon duge i teške bolesti, umro novinar i urednik na HTV-u, Joško Martinović (47). Po zanimanju diplomirani sociolog Martinović… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika