06.04.2010. / 13:24

Autor: Nacionalova redakcija

Kosor: 'Gradnjom autocesta spriječit ćemo da graditeljstvo padne na koljena'

Dionica Buševec-Lekenik bit će duga 11,2 kilometara, a završit će se za godinu dana. Na njoj će biti dva mosta, šest nadvožnjaka, četiri propusta, cestarinski prolaz Lekenik i prateći uslužni objekt Pešćenica

Jadranka KosorJadranka KosorPredsjednica vlade Jadranka Kosor zajedno s ministrima Kalmetom i Šukerom i uz pratnju ostalih visokih dužnosnika jutros je obišla gradilište autoceste Zagreb-Sisak, točnije poddionice Buševec-Lekenik.

"Danas u Velikoj Gorici svjedočimo gradnji objekta koji će ovom kraju dati jedan novi obraz. Ne samo da će pomoći razvitku Zagrebačke nego će sigurno doprinijeti i razvitku Sisačko-moslavačke županije. Nastavak izgradnje dionice Buševec-Lekenik omogućit će zapošljavanje novih ljudi i spriječiti da graditeljstvo padne na koljena", izjavila je Kosor.

Kazala je da se gradnja autocesta odvija u skladu s Planom građenja i održavanja autocesta za 2010. godinu.

Dodala je kako je bitno da u teškoj godini Hrvatska nastavlja s gradnjom autocesta.

"Idemo korak po korak, takva su vremena", rekla je Kosor te napomenula da će nastavak radova na autocesti Zagreb - Sisak omogućiti rad mnogih građevinara.

Dionica Buševec-Lekenik bit će duga 11,2 kilometara, a završit će se za godinu dana. Na njoj će biti dva mosta, šest nadvožnjaka, četiri propusta, cestarinski prolaz Lekenik i prateći uslužni objekt Pešćenica.

Izvođač radova je poslovna udruga koju čine Konstruktor - inženjering, Hidroelektra niskogradnja i Osijek Koteks. Ugovorena vrijednost radova je 529,2 milijuna kuna bez PDV-a (s PDV-om 645 milijuna kuna).

Autocesta Zagreb - Sisak, ukupne je dužine 47,9 kilometara, a ukupna planirana investicija u gradnju je 5,1 milijardi kuna. Trebala bi biti dovršena za najviše dvije i pol godine.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
21/3/10

arcanius, 06.04.10. 14:39

Jaca...pliiiiiz nemoj pomagati građevinarima...
ako ikaj ne onda kak pomažeš brodogradilištima....
zbog tebe i tebi sličnih popušil sam posao i prije diplome!


registracija
21/3/10

arcanius, 06.04.10. 14:39

sad si razmišljam jel mi se uopće isplati diplomirati kao inženjer građevine!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika