15.09.2004. / 00:00

Autor: Andrej Arnerić

SIRIJA

SIRIJA TESTIRALA KEMIJSKO ORUŽJE


Sirija je u lipnju testirala kemijsko oružje na stanovništvu Darfura u Sudanu, objavio je njemački dnevnik Die Welt pozivajući se na izvješća europskih tajnih službi.
Tijekom testiranja je usmrćeno nekoliko desetaka ljudi, a na tijelima žrtava pronađene su ozljede vjerojatno uzrokovane kemijskim oružjem. Svjedoci su kazali da je u srpnju u bolnicu u Kartumu iznenada dopremljeno nekoliko desetaka smrznutih tijela. List dodaje da su testovi provedeni nakon sastanka sirijskih i sudanskih vojnih dužnosnika. Prema Die Weltu, sirijsko je izaslanstvo predložilo Sudanu užu suradnju u području kemijskog oružja. Predloženo je testiranje njegovih učinaka na pobunjenicima Oslobodilačke vojske sudanskog narodu, no budući da su ti pobunjenici tada pregovarali s Kartumom o miru, sudansko izaslanstvo vjerojatno je predložilo da se oružje testira na afričkom stanovništvu Darfura, objavio je Die Welt.

Vezane vijesti

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

Pentagon je obavijestio Kongres o planovima nabavke dodatnih helikoptera za Afganistan od Rosoboronexporta, ruske tvrtke koju neki američki… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika