08.04.2010. / 23:11

Autor: Ana Smrečki

Treća sreća: Marko Rakar zbog pretresa računala ponovno u petak na policiji

Poručuje da su policijski službenici prema njemu vrlo korektni i ljubazni te da nema po tom pitanju nikakve zamjerke. Bliske susrete s plavcima najavljuje u petak u 8.30 sati kada se nastavlja pretraga njegovih računala. On se u međuvremenu planira naspavati, budući da zbog cjelokupne stresne situacije nije spavao duže od par sati

Marko Rakar sudjeluje u pretresu svojih računala u HeinzlovojMarko Rakar sudjeluje u pretresu svojih računala u HeinzlovojZbog sumnji da je povezan s objavom Registra hrvatskih branitelja Marko Rakar još uvijek je pod povećalom policije. Nakon što je u srijedu kasno navečer pušten iz policije, danas je ponovno bio na policiji, a nova rudna razgovora zakazana je za sutra ujutro. Ponavlja da nije objavio Registar branitelja, poručujući da mu netko podmeće, no ipak ne zna o kome se radi. Nakon što izašao iz zgrade Heinzlove rekao je da policija istražuje podatke s njegova računala koje je zaplijenjeno tijekom pretrage stana i ureda.

Prioritet sačuvati sebe i svoju obitelj

Nakon ispitivanja otišao je na Novu TV gdje je gostovao u središnjem Dnevniku. Poručuje da je neispavan te da je pod velikim stresom, a prioritet mu je sačuvati sebe i svoju obitelj. Iako nije mogao govoriti o tijeku policijske istrage, budući da je ona tajna, kaže da policija trenutno od njega ne traži ništa te da mu je dio predmeta danas vraćena. Ipak, pregledava se sadržaj njegovih računala, zbog čega i mora biti prisutan na policiji. Naime, Rakar prema zakonu mora biti nazočan tijekom pregleda njegovih dokumenata.

Novi susret s policijom u 8.30 sati

Poručuje da su policijski službenici prema njemu vrlo korektni i ljubazni te da nema po tom pitanju nikakve zamjerke. Bliske susrete s plavcima najavljuje u petak u 8.30 sati kada se nastavlja pretraga njegovih računala. On se u međuvremenu planira naspavati, budući da zbog cjelokupne stresne situacije nije spavao duže od par sati. I trebat će mu, budući da će, kako kaže njegov odvjetnik Maro Mihočević istraga u petak trajati cijeli dan. Kaže i da nema nikakvih dokaza da je Rakar počinio kazneno djelo za koje ga se sumnjiči.

Registar branitelja ponovno aktivan

Dodajmo još da je stranica www.registarbranitelja.com ponovno aktivna zahvaljujući anonimnim donacijama. Nakon što je stranica podignuta, ona je ubrzo ugašena iz razloga što je potrošen zakupljeni promet na spomenutoj domeni. Anonimne donacije omogućile su ponovnu objavu Registra, no pristup mu je i dalje otežan zbog velikog interesa javnosti.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika