09.04.2010. / 12:30

Autor: Hrvoje Šimičević

Milinovića burleska: U lancima s ubojicom, u klinču s tabadžijom

Nije poznato je li se ikada Darko Milinović u blaženom neznanju rukovao s ponekim ubojicom. Ali da se sasvim namjerno i u navodnom suglasju sa svojom pameću u znak podrške serijskom ubojici vezao lancima u centru Gospića, o tomu nema nikakvog spora

Vijest je slijedeća: Ministar zdravstva Darko Milinović uhvaćen je u objektivima nekoliko fotoreportera, u trenutku dok se uoči utakmice Hajduk - Dinamo nalazio u strastvenom klinču s intimusom gradonačelnika Željka Keruma, 'poduzetnikom' Ivicom Livajom, koji je van unosnih pogodovanih poslova s Gradom Splitom, u javnosti poznat i kao navodni zlostavljač svoje supruge. Kako piše Jutarnji list, njegova supruga, Dijana Livaja, inače Kerumova vijećnica u Županijskoj skupštini, više ga je puta prijavljivala zbog obiteljskog nasilja, a u nekoliko je navrata zatražila i liječničku pomoć.

Pravi muškarac u Darkovu zagrljaju

Ukratko, Livaja se nerijetko voli osjećati kao pravi muškarac, a Milinović, ministar zdravstva i socijalne skrbi, čiji resor financira sigurne kuće gdje se udomljavaju žrtve hrvatskih 'livaja' - u pauzi od podizanja utega više od svega voli dobar nogomet.

Ministrovo bezglavo rukovanje

"Sad sam se ponovno čula s potpredsjednikom Vlade i ministrom zdravstva i socijalne skrbi dr. Milinovićem. Poručuje da je on bio u društvu s Joškom Svagušom, Zdravkom Mamićem koji ga je pozdravio i zagrlio, Mirkom Barišićem i Fredijem Kramerom. Gospodina Livaju ne poznaje, nije se s njim grlio, niti je s njim bio u društvu i pretpostavlja da ste zamijenili gospodina Livaju s gospodinom Svagušom. Sad vas molim da prekinemo razgovor, čekaju me druge obaveze", kazala je novinarki Jutarnjeg lista Zora Lažeta, Darkova glasnogovornica, nakon čega se ubrzo javio i sam zbunjeni Darko, jer je čuo da taj list ipak ima fotografije nepostojeće scene u kojoj se ministar 'grli s tim Livajom'.

Budući ministar Milinović tijekom performansa za Mirka Norca 2001.Budući ministar Milinović tijekom performansa za Mirka Norca 2001."Nisam vidio te fotografije, ja ne znam jesam li ga ili nisam pozdravio i svakako nisam znao da je obiteljski nasilnik jer se teško u mojem društvu može naći netko iz tog miljea. Rukovao sam se s barem 50 ljudi...Znam da sam se samo sa Zdravkom Mamićem izgrlio, on mi je došao čestitati kao hajdukovcu", istaknuo je Ministar socijalne skrbi, koji se sada, kad su mu novinari otkrili da je nešto uradio, za što je on sam tvrdio da radio nije, ponio nadasve pošteno. "Ja ga do te utakmice nisam niti poznavao ako je to uopće on. Žao mi je jer je moj stav jasan: nulta tolerancija na nasilje. Pozivam sve žene da prijavljuju, da budu hrabre i da se kazni zlostavljače. Ako sam svojim postupkom nekoga povrijedio, iskreno se ispričavam. No, može mi se dogoditi da se rukujem i s ubojicom, a da ja to ne znam", rekao je ministar Milinović.

U znak podrške serijskom ubojici

Darko Milinović u klinču s Ivicom Livajom; Foto: Mario StrmotićDarko Milinović u klinču s Ivicom Livajom; Foto: Mario StrmotićDoista, ovoj redakciji, kao ni vjerojatno ministru samom, nije poznato je li se ikada dogodilo da se Darko slučajno i u blaženom neznanju rukovao s ponekim ubojicom. Ali da se Darko Milinović sasvim namjerno i u navodnom suglasju sa svojom pameću u znak podrške serijskom ubojici prije koju godinu vezao lancima u centru Gospića, o tomu nema nikakvog spora. Ukoliko je Darko Milinović uz ovaj performans u međuvremenu bio i na dirljivom vjenčanju hrvatskog viteza Mirka Norca, a mi smo se u takovoj nadasve hipotetskoj - takoreći izmišljenoj - situaciji slučajno dokopali fotografije, portal Nacional.hr bi prema svemu sudeći u nadolazećih nekoliko sati mogao očekivati poziv iz Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, odnosno ministra samog.

"Čujem da imate fotografije kako se rukujem s tim Norcem. Ja toga gospodina stvarno ne poznajem, potpuno sam se slučajno našao na ovoj veseloj svetkovini. Znate kako je na vjenčanjima, rukovao sam se s barem 50 ljudi..."

- Toliko je najmanje civila likvidirano po naredbama i svjesnim propustima Mirka Norca 1991. godine.

"Nisam vidio te fotografije, ja ne znam jesam li ga ili nisam pozdravio i svakako nisam znao da je osuđeni ratni zločinac jer se teško u mojem društvu može naći netko iz tog miljea".

- Ali gospodine Milinoviću, sud je dokazao da je hrvatski heroj Mirko vlastoručno prosvirao lubanju 70-godišnje starice.

"Znam da sam se samo s odvjetnikom Željkom Olujićem izgrlio, on mi je došao čestitati zbog činjenice da sam Hrvat"

- Zašto ste se onda lancima vezali? Tada ste tvrdili da je to u znak podrške hrvatskom vitezu Mirku Norcu, jer je protiv njega u to vrijeme podignuta optužnica.

"Ja ga do te epizode s lancima nisam niti poznavao, ako sam to uopće ja na fotografiji! Žao mi je jer je moj stav jasan: nulta tolerancija na pokolj nedužnog srpskog življa"

- Ali vi ste gospodine Milinoviću sa svojim lančanim performansom 'posthumno' bacili najmanje jednu simboličku lopatu zemlje na njihovu masovnu raku.

"Pozivam sve žrtve Norčevih monstruoznosti, koje su trupe pod njegovim zapovjedništvom poklale, - zajedno sa onom prosviranom staricom - da budu hrabre, uzdignu se iznad svojih beživotnih tijela, i kazne ubojice. Ako sam svojim postupkom nekoga povrijedio, iskreno se ispričavam. No, može mi se dogoditi da se strastveno zagrlim s obiteljskim nasilnikom na nekoj utakmici, a da ja to ne znam"

- Gospodine ministre, hvala vam na vašem dragocjenom vremenu.

"Ništa, ništa, i drugi put".

Vezane vijesti

U USKOK-u o Milinovićevim 'poslovima'

U USKOK-u o Milinovićevim 'poslovima'

Borislav Perica, bivši ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera, ispitan je u riječkom USKOK-u, piše Večernji list. Kaže da su ga pozvali… Više

Komentari

registracija
30/12/08

csiki, 09.04.10. 14:26

Pravna drzava nasa ljepa.


registracija
16/8/09

dablin, 09.04.10. 15:00

Ovo je stvarno BANANA DRZAVA


registracija
27/7/09

columbo, 09.04.10. 20:38

Hrvoje Simicevicu svaka vam cast! Ipak, moram kazati jos nesto: kad god vidim na jednoj strani ovako sjajni komentar, a na drugoj spodobu poput ove o kojoj je rijec, padne mi na pamet Krleza - "U vrecu trica, steta je hica..."


registracija
26/7/09

odredjen, 10.04.10. 16:28

Hrvoje, jedan si od onih koje rado citam, imas humane, svjesne i ispravne stavove, uvijek. Bravo, samo tako nastavi!


registracija
29/11/09

Ivis, 17.04.10. 16:10

Vrag s tobom i tabadzijom ! Tako bi trebao glasiti naslov bezobrazni "tudjincu"!!!!


registracija
29/11/09

Ivis, 17.04.10. 16:18

Lektora! Lektora - gosodine urednice! Kazna po broju nepotrebnich tudjica za novinare, a taj novac za placu lektoru. Sramota koliko imate tudjica, pored nasih hrvatskih rijeci.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika