09.04.2010. / 19:23

Autor: Hina

MUP: Optužbe čelnika SDP-a na račun policije su politički pritisak

Nitko od osoba obuhvaćenih kriminalističkim istraživanjem, u slučaju objave registra, do sada nije izrazio pritužbu na rad i postupanje policije, pa u MUP-u ne vide razlog da u njihovo ime istupaju političke stranke.

Tomislav KaramarkoTomislav KaramarkoOptužbe čelnika SDP-a na račun rada policije i ministra Tomislava Karamarka, u slučaju objave dijela Registra hrvatskih branitelja, politički su pritisci stavljeni u kontekst zaštite ljudskih prava, ocjenjuje MUP.

U današnjem priopćenju iz Kabineta ministra unutarnjih poslova ističe se da je u spomenutom slučaju policija, u skladu sa svojom zakonom predviđenom ulogom, postupila po zahtjevu Općinskog državnog odvjetništva i nalogu istražnog suca Županijskog suda u Zagrebu.

Navodi se i kako nitko od osoba obuhvaćenih kriminalističkim istraživanjem, u slučaju objave registra, do sada nije izrazio pritužbu na rad i postupanje policije, te se ne vidi razlog da u njihovo ime istupaju političke stranke. U skladu s tim, optužbe čelnika SDP-a ocjenjuju se kao "politički pritisci na rad policije koje se k tome ovaj put želi staviti u kontekst zaštite ljudskih prava".

Podsjeća se da je objava podataka iz Registra branitelja, dokumenta označenog oznakom "tajnosti", kazneno djelo "odavanje službene tajne", te da je kriminalističko istraživanje naložilo Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu.

Za izjavu ministra Karamarka o puštanju Marka Rakara kaže se da se odnosila na tumačenje zakonske procedure, odnosno na provođenje naloga istražnog suca Županijskog suda u Zagrebu.

"S obzirom na to da se ne radi o prvom pritisku na rad policije i prvom pokušaju da se taj rad ispolitizira, ističemo kako smo svjesni da u vrijeme snažne borbe protiv korupcije, organiziranog kriminaliteta, kao i kriminaliteta općenito postoje oni koji takav rad policije promatraju isključivo s aspekta svog političkog interesa", navodi se u priopćenju iz Odjela za odnose s javnošću Kabineta ministra unutarnjih poslova, koje je potpisao načelnik Krunoslav Borovec.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 09.04.10. 22:18

E moj karamarkoviću - lijepo ti uhiti sve osim kosorove jer već ima preveć unutarnjih neprijatelja. Samo pazi da nebi uhitil nekog kutlu, todorića, sanadera, mudrinića, valentića, vedriša, rojsa, kalmetu ili nekog njima sličnog! Samo naprijed karamarko dok još stigneš - znaš kak narod (stoka sitnog zuba) veli - "svaka sila za vrijeme!", a vrijeme fejst brzo leti!


registracija
19/6/09

gizmo111, 10.04.10. 08:47

karamarko ak je razotkrivanje lažnih povlastičara i guzičara pritisak e jbm ti zakon,de pohapsi one koji su prodavali papire za hrvi i vojne stanove,ili se nesmije dirat u osinje gnijezdo...


registracija
2/12/09

gromco, 10.04.10. 09:08

karamarko je i mogao odbaciti optuzbe protiv rakara i njem slicnih, ali to nije mogao jer vlada kaze da milicija mora postupiti "po zakonu". a šeks je zakone napisal da hadeze moze stititi svoje masne guzice a protiv pravde i naroda. dolje hadeze. bitch.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika