09.04.2010. / 20:52

Autor: Ana Smrečki, Hina

Slučaj Registar ide dalje: Bloger Marko Rakar idući tjedan ponovno na policiji

Odvjetnik Mihočević smatra pak da je njegovo uhićenje bilo nezakonito, budući da policija nije imala nikakve dokaze da je počinio kazneno djelo

Marko Rakar idući tjedan ponovno mora na policiju, kada će policija pročešljati preostali dio računalne opremeMarko Rakar idući tjedan ponovno mora na policiju, kada će policija pročešljati preostali dio računalne opremeNakon što je deset sati proveo na policiji Marko Rakar koji je osumnjičen za protuzakonitu objavu Registra hrvatskih branitelja na internetu pušten je oko 18 sati iz Heinzlove. Treći je to da za redom da je Rakar na policiji, no ne i posljednji. Naime, policijski službenici pregledali su 95 posto njegove računalne opreme, a ostatak bi trebao doći na red početkom idućeg tjedna.

Tijekom današnje pretrage, nisu pronađeni nikakvi dokazi koji bi Rakara povezivali s objavom dijela Registra hrvatskih branitelja. Dapače, njegov odvjetnik Maro Mihočević poručuje da je on od danas slobodan građanin. Nada se da će policija idući tjedan pregledati preostali dio njegove opreme čime će se, kako kaže konačno skinuti sumnja s Marka Rakara.

Nezakonito uhićenje i uplakana supruga

«Sad kad su mi vratili opremu, prvo ću doma sve ponovno spojiti te ću pokušati shvatiti što se uopće dogodilo. Otišao sam na policiju u najboljoj namjeri, a završio sam u pritvoru, što cijelu situaciju čini dodatno suludom, poručuje Rakar.

Odvjetnik Mihočević smatra pak da je njegovo uhićenje bilo nezakonito, budući da policija nije imala nikakve dokaze da je počinio kazneno djelo. Pojašnjava da za uhićenje treba postojati osnova sumnje, odnosno konkretni dokazi kojima u ovom slučaju, pojašnjava odvjetnik Mihočević, policija nije raspolagala.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 09.04.10. 22:12

Kaj je milicija prema policiji - mačji kašalj!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika