11.04.2010. / 22:26

Autor: Ana Smrečki, Hina

Poljska zavijena u crno: Majka pokojnog Kaczynskog ne zna da joj je sin poginuo

Teško bolesna majka pokornog predsjednika Kaczynskoga još ne zna da joj je sin poginuo. Zbog lošeg zdravstvenog stanja, sin Jaroslaw, brat blizanac preminulog predsjednika nije joj želio priopćiti tragičnu vijest

Mediji spekuliraju kako bi uzrok nesreće mogla biti nepromišljena odluka poljskih čelnika koji su zanemarili upozorenje o lošem vremenu Mediji spekuliraju kako bi uzrok nesreće mogla biti nepromišljena odluka poljskih čelnika koji su zanemarili upozorenje o lošem vremenu Prema prvim informacijama ruskih i poljskih istražitelja, uzrok nesreće u kojoj je poginuo poljski predsjednik Lech Kaczynski i još 95 osoba nije tehnička neispravnost zrakoplova. Trenutno se preslušava radijska komunikacija posade zrakoplova s ruskom kontrolom leta. Mediji spekuliraju kako bi uzrok nesreće mogla biti nepromišljena odluka poljskih čelnika koji su zanemarili upozorenje o lošem vremenu te su se odlučili na riskantno slijetanje na aerodrom u Smolensk. Razvoj događaja trebale bi otkriti crne kutije.

Da stvar bude gora, teško bolesna majka pokornog predsjednika Kaczynskoga još ne zna da joj je sin poginuo. Zbog lošeg zdravstvenog stanja, sin Jaroslaw, brat blizanac preminulog predsjednika nije joj želio priopćiti tragičnu vijest. U bolnici je, naime od sredine ožujka zbog srčanih tegoba, a stanje joj je teško, no stabilno.

Prst sudbine htio je da se blizanci pozdrave

Brat Jaroslaw čuo se s pokojnim bratom 36 minuta prije kobne nesreće. Lech mu je rekao kao sve ide prema planu te da bi uskoro trebali sletjeti u Smolensk. Zanimljivo, poljski mediji pišu kako su braća oduvijek izbjegavala letjeti zajedno, upravo iz razloga što su se bojali da bi obojica mogla nastradati u zrakoplovnoj nesreći.

U Poljskoj je proglašena sedmodnevna nacionalna žalost. Zbog ove nezapamćene tragedije, u zagrebačkoj katedrali služila se Sveta misa, na kojoj su osim ministra obrane Branka Vukelića i kolege mu sa Zrinjevca Gordana Jandrokovića te veleposlanika Wieslawa Tarka bili i brojni građani koji su se molili za sve poginule.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika