17.09.2004. / 00:00

Autor: Andrej Arnerić

SAD

KERRY I BUSH IZJEDNAČENI U UTRCI ZA PREDSJEDNIKA SAD-A

Američki predsjednik George W. Bush i njegov demokratski protivnik John Kerry vode izjednačenu predizbornu utrku, pokazalo je u četvrtak istraživanje javnoga mišljenja agencije Pew Research Center. Prema istraživanju provedenom na reprezentativnom uzorku, od 11. do 14. rujna Bush i Kerry dobili su potporu 46 posto registriranih birača. Prethodno istraživanje navedene agencije nakon kongresa Bushove Republikanske stranke pokazalo je značajnu prednost Busha ispred Kerryja, s 50 posto prema 40 među registriranim biračima. Istraživanje je pokazalo da je Bush izgubio uobičajeni poticaj koji kandidati dobijaju nakon nominacijskih kongresa svojih stranki. Najnovije istraživanje pokazalo je kako Bush i dalje uživa prednost pred Kerryjem u pitanju tko bi bolje zaštitio SAD od terorizma s 58 prema 31 posto. Većina ispitanika smatra da je on snažniji čelnik nego Kerry.
Gotovo 60 posto ispitanika kaže da nije jasno što bi Bush poduzeo u rješavanju problema Iraka ukoliko dobije izbore. Tri četvrtine ispitanih birača smatra da će Bush vjerojatno dobiti novi mandat u Bijeloj kući na izborima 2. studenoga.

Vezane vijesti

'Bush je kriv za sve'

'Bush je kriv za sve'

Oko dvije trećine Amerikanaca vjeruje da je bivši američki predsjednik George Bush odgovoran za loše stanje američke ekonomije dok nešto manji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika