14.04.2010. / 13:19

Autor: Hina

Mavrović o ostavci u HSS-u: 'Prosvjedi nisu moj način rada'

"Definitivno, to nije moj put", rekao je Mavrović najavljujući da će se posvetiti poslu i edukaciji za ekološku poljoprivredu

Željko MavrovićŽeljko MavrovićProsvjedi su postali način ostvarenja većine seljačkih zahtjeva, a to nije moj način rada i to je jedan od razloga moje ostavke, rekao je dojučerašnji predsjednik Hrvatskog seljačkog saveza Željko Mavrović na današnjoj konferenciji za novinare.

Mavrović je ostavku na mjesto predsjednika Hrvatskog seljačkog saveza podnio jučer navodeći kao razloge obiteljske obveze i sve veći poslovni angažman. Za predsjednika Hrvatskog seljačkog saveza izabran je sredinom ožujka prošle godine.

Kad se postavilo pitanje prosvjeda rekao sam da ću biti vođa ako je to krajnja potreba, no nažalost seljaci i poljoprivrednici većinu svojih zahtjeva rješavali su tako, kaže Mavrović.

"To nije moj način rada i razmišljanja. Jedan od razloga moga odlaska je taj način komunikacije i rješavanja problema", dodaje.

Po njegovom mišljenju, Hrvatski seljački savez nakon formiranja Hrvatske poljoprivredne komore, ne bi trebao imati toliko istaknutu ulogu kao dosad, posebno stoga što su mnogi članovi Saveza izabrani u tijela Komore.

Na pitanje je li jedan od razloga ostavke to što nije izabran u poljoprivrednu komoru, odgovorio je mu je to pokazalo stav i percepciju ljudi prema njemu te da bi, kako je rekao, "bilo suludo ignorirati tu činjenicu".

Upitan ostaje li politički angažiran odgovorio je da je preko Hrvatskog seljačkog saveza bio neizravno uključen u politiku, ali da je to razdoblje iza njega.

"Definitivno, to nije moj put", rekao je Mavrović najavljujući da će se posvetiti poslu i edukaciji za ekološku poljoprivredu.

Vezane vijesti

'Neću vratiti mandat'

'Neću vratiti mandat'

Saborski zastupnik Damir Bajs, kojega je Predsjedništvo HSS-a suspendiralo i do danas mu dalo rok da stranci vrati saborski mandat, poručio je da… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika