14.04.2010. / 13:33

Autor: Hina

Završena pregled računala i opreme blogera Marka Rakara

Na upit ima li Rakar još status osumnjičenika glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec kratko je odgovorio kako o tome ne može ništa govoriti jer kriminalističko istraživanje još traje

Marko RakarMarko RakarPolicija je danas završila pregled oduzetih računala i opreme blogera Marka Rakara, koji tvrdi kako nije pronašla ništa što bi ga povezivalo s internetskom objavom podataka iz registra branitelja, zbog čega je prošlog tjedna na nekoliko sati bio i uhićen.

"Policija nije pronašla ništa i očekujem da će uskoro javno objaviti da više nisam osumnjičen za objavu registra jer to je važno radi moje sigurnosti i sigurnosti moje obitelji", izjavio je za Hinu nakon izlaska iz sjedišta zagrebačke krim-policije u Heinzelovoj ulici bloger i nesuđeni član savjetničkog tima predsjednika države Ive Josipovića.

Rakar je rekao kako je svjestan da policija nije dužna to učiniti, no nada se da će ipak javno odagnati sumnje s njega.

Rakarov branitelj Maro Mihočević smatra da policija više nema razloga za bilo kakve postupke prema njegovu branjeniku.

"Očekujem u dogledno vrijeme da se to i javno objavi", kazao je odvjetnik.

Na upit ima li Rakar još status osumnjičenika glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec kratko je odgovorio kako o tome ne može ništa govoriti jer kriminalističko istraživanje još traje. Dodao je da je u Zagrebu i Karlovcu u nastavku istrage o objavi registra jutros privedeno više osoba na obavijesne razgovore, no točan broj i njihova imena nije želio otkriti.

Rakar i njegov branitelj i dalje smatraju kako nije bilo zakonske osnove za njegovo prošlotjedno uhićenje jer je sam došao u policiju kako bi skinuo sumnje da on stoji iza objave registra, o čemu se, nakon objave registra, nagađalo na internetskim forumima.

"Još nismo odlučili hoćemo li zbog toga tužiti policiju. Ako oni budu korektni, bit ću i ja", rekao je bloger i aktivist Marko Rakar pošto je četiri puta u tjedan dana morao doći u policiju radi pregleda njegovih računala i opreme.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika