15.04.2010. / 07:15

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Felić izašao iz policije, slijedi pregled elektroničkog materijala

Policija je u srijedu provela policijske izvide nad četiri osobe s prebivalištem na području Karlovačke županije i Grada Karlovca, pretražila je njihove domove, poslovne prostora te vozila, rekao je načelnik uprave kriminalističke policije Vitomir Bijelić u emisiji HTV-a Otvoreno

Enes FelićEnes FelićSaslušanje djelatnika MORH-a Enesa Felića u Vojnoj policiji u Karlovcu u okviru istrage o internetskoj objavi podataka iz registra branitelja, potrajalo je u srijedu do 23 sata.

Po izlasku je rekao za Hinu da nije uhićen i da ide kući, ali da mu je rečeno da će ga tijekom dana policija kontaktirati radi zajedničkog pregleda elektroničkog i drugog materijala uzetog u pretresu njegovog doma i radnog mjesta u karlovačkoj Upravi za obranu. Rekao je i da bi se ujutro trebao javiti na novo radno mjesto u Zračnoj luci Pleso.

Od 7 do 17 sati trajala je pretraga Felićevog stana, podruma, automobila i radnog mjesta. On nije bio uhićen i s vremena na vrijeme se obraćao medijima. Oko 18 sati angažirao je odvjetnika Zvonka Žaju jer, kako je rekao, u ranim večernjim satima civilna policija se povukla, a nastupili su samo istražitelji Vojne policije pa ga je uhvatio ga strah da mu se nešto "ozbiljno smješta".

Izvidi nad četiri osobe

Policija je u srijedu provela policijske izvide nad četiri osobe s prebivalištem na području Karlovačke županije i Grada Karlovca, pretražila je njihove domove, poslovne prostora te vozila, rekao je načelnik uprave kriminalističke policije Vitomir Bijelić u emisiji HTV-a Otvoreno.

"Tih pretraga je bilo desetak i pritom je izuzeta određena količina informatičke opreme", izvijestio je Bijelić napominjući da je riječ o desetak i više računala koji su privremeno oduzeti.

Rekao je da oni mogu ili zatražiti prisustvo svoga odvjetnika ili izaći iz policije. "Vjerujem da sve četiri osobe nakon izvršene pretrage i razgovora žele raščistiti situaciju u odnosu na indicije koje ih dovode u vezu s objavom sadržaja registra branitelja", rekao je Bijelić.

Suradnja s FBI-om

Na pitanje zašto se istraga vodi u Karlovcu, rekao je da policija i vojna policija koordinirano provode izvide, te da je i vojna policija u svom djelokrugu pratila trag kolanja te baze podataka i da su analizom kretanja tih podataka unutar MORH-a utvrdili trag i prema Uredu obrane Karlovac. Sve četiri osobe - dvije djelatne vojne osobe, a dvije civilne, 2006. u vrijeme kad se smatra da je baza nastala, bile su u mogućem doticaju s njom, rekao je Bijelić.

Na pitanje je li policija dobila informaciju od FBI-ja tko je stavio na server u SAD-u te podatke, Bijelić je rekao su s kolegama u SAD-u i Njemačkoj već 6. travnja ostvarili kontakte jer informatički trag objave ide preko tih dviju država, a potom je i Državno odvjetništvo zatražilo međunarodnu pravnu pomoć u odnosu na tužiteljstva tih dviju zemalja.

Na pitanje hoće li se ispričati Marku Rakaru, koji je u Zagrebu bio privođen i pretraživan, rekao je da mu se ispričava kao čovjek, ali da je on dio tima koji provodi zakon. Policija je došla u posjed obavijesti, kako to determinira Zakon o kaznenom postupku, da bi mogao imati saznanja o počinjenju kaznenoga djela. Rekao je i kako Rakar nije bio, niti jest osumnjičen.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 15.04.10. 09:01

Znate li onaj vic o Muji koji je imao 14-toro djece i rodi mu se 15. dijete, a Mujno nema ćime hraniti ni onih 14. Ode Mujo Hodži i pita kaj da dela - rodilo mu se 15. dijete, a nema čime hraniti ni onih 14, a hodža mu da neki savijet i Mujo ode doma. No sledeće godine Muji se opet rodi dijete i evo Muje opet kod Hodže po savijet i tak redom još nekoliko godina. Na kraju Hodža više nema savijeta, pa predloži Muji da mu se odrežu jaja. Pristane Mujo i na to, no sljedeće godine Muji se opet rodi dijete, pa on opet ode k hodži. Posluša hodža Muju, zamisli se i veli: "Hm Mujo ćini se da smo krivom insanu odrezali jaja".
Tak se i meni čini da policije (sve moguće i civilne i vojne i sve ostale javne i tajne) hvataju krive insane.
Čini se da bi trebali u bajbukanu strpati čitav Sabor i Vladu jer u toj žgadiji se kriju krivci za sva ova sranja koja prolazi Lijepa i prejadna naša Domovina. Toj bi žgadiji trebalo porezati jaja!
Bože pomozi!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika