15.04.2010. / 12:26

Autor: Aleksandar Stajčić

Hrvatska politička elita osumnjičena za neviđeno zagađenje Pacifika

Ne daj bože da nas snađe tragedija kakva se dogodila Poljacima. Zamislite tako veliki avion u koji bi stala sva naša razdragana politička elita - lijeva, desna, manjinska, većinska koja već dvije godine uspješno ostvaruje gospodarski pad, produljuje krizu, ne predlaže ništa

Aleksandar Stajčić, glavni urednik Zagreb NewsaAleksandar Stajčić, glavni urednik Zagreb NewsaNakon što se srušio Tupoljev s dobrim dijelom poljskog državnog vrha, neki Poljaci još uvijek oplakuju svoje političare, guvernere i generale, pale za njih svijeće i mole. Poljaci su na taj način odali počast ljudima koji su u velikoj mjeri zaslužni što im je država jedina u Europi prošle godine bilježila pozitivan gospodarski rast.

A onda pomislim, ne daj bože, da se takav masovni pomor političara i ljudi na 'vrhu' dogodi nama. Zamislite tako veliki avion u koji bi stala sva naša razdragana politička elita - lijeva, desna, manjinska, većinska koja već dvije godine uspješno ostvaruje gospodarski pad, produljuje krizu, ne predlaže ništa. Dobro ima ih toliko puno da se s aerodromske piste ne bi odvojio niti najveći američki teretni avion, a kamoli nekakav luksuzni putnički kakav bi jedino pristajao našoj eliti.

Balkanski Magellani u luksuzu cruisera

Zato bi ih morali smjestiti u nekakav luksuzni cruiser - to su oni brodovi koji izgledaju poput 'Mamutice' u koritu nosača aviona.

Već ih vidim kako se ukrcavaju, dok im puk pun nade maše jer kreću na još jedno studijsko putovanje kako bi pronašli rješenja za našu zemlju koja ima manje stanovnika od predgrađa nekog većeg grada.

Studijsko putovanje započinje, naši Magellani koriste sav luksuz koji im se pruža. Ali tamo negdje nasred Tihog oceana, valjda zbog pretjeranog tancanja po palubi, zračne komore na plovećem razvratnom gradu popuštaju. Kapetan broda preklinje naše zastupnike, kaže kako ima dovoljno mjesta u pomoćnim čamcima. "Ali ne!", složno će naša ekipa: "Mi ne napuštamo brod koji tone". Posada u čudu napušta tonući brod, a naši brodolomci i dalje kucaju čaše i uživaju čarima tonućeg giganta.

I morski psi bježe glavom bez obzira

U cijelu priču uključuju se i strani mediji, dolaze i reportažni helikopteri. Brod se spektakularno naginje, strelovitom brzinom napušta površinu mora i tone na najveću izmjerenu dubinu na zemaljskoj kugli. A gle čuda! Naša ekipa pluta na površini. Prema njima kreće jato izgladnjelih morskih pasa, međutim iz nepoznatog razloga nakon što su bolje pomirisali prvog, okreću se i izbezumljeno bježe. Svjetski stručnjaci za oceane i život u njemu javljaju kako ovako nešto nikad nisu vidjeli. Jedan profesor, raščupane kose vidno potresen govori za CNN: 'Ovo je gore od nafte koju je Sadam pustio u Perzijski zaljev. Ne znam što ćemo. Svijet se nikad nije susreo s ovakvim onečišćenjem'.

Za to vrijeme u Hrvatskoj na dnu se pale svijeće za spas zemlje.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika