15.04.2010. / 12:12

Autor: Hina

Hrvatski Caritas skuplja pomoć za stradale u kineskom potresu

Hrvatski Caritas pokrenuo je danas akciju prikupljanja pomoći stradalima od nedavnog potresa u sjeverozapadnoj kineskoj pokrajini Qinghai u blizini Tibeta, te poziva hrvatske građane i tvrtke da pomognu novčanim prilozima.

Potres u sjeverozapadnoj kineskoj pokrajini Qinghai u blizini TibetaPotres u sjeverozapadnoj kineskoj pokrajini Qinghai u blizini TibetaIz Interventnog fonda Hrvatski Caritas će poslati 100 tisuća za potrebe žurne medicinske pomoći i privremenih skloništa za stradale.

Prema prvim procjenama, u potresu su poginule stotine osoba, desetak je tisuća ranjenih, a strahuje se da su mnogi još zatrpani u ruševinama.

"Premda svjesni da i u Hrvatskoj živimo u teškim okolnostima, boreći se s posljedicama krize, vjerujemo da je važno da poruka sućuti, utjehe, djelatne pomoći i ohrabrenja i iz naše domovine stigne unesrećenim ljudima u Kini", stoji u priopćenju.

U akciju se uključuje uplatom na žiro račun Hrvatskog Caritasa kod kod PBZ-a (2340009-1100080340, poziv na broj 15), pozivom na donacijski telefon 060 9010 (cijena poziva 6,15 kn), prilozima u župama diljem Hrvatske te uplatama na www.caritas.hr.

Prikupljenu pomoć Hrvatski Caritas će poslati u potresom predviđeno područje putem mreže Caritasa Internationalis, koja obuhvaća nacionalne Caritase iz 162 zemlje.

Vezane vijesti

Hrvatski Caritas prikupio 150.000 kuna za stradale u Japanu

Hrvatski Caritas prikupio 150.000 kuna za stradale u Japanu

Hrvatski Caritas uputio je 150.000 kuna novčane pomoći prikupljene u Hrvatskoj za stradale od potresa i tsunamija u Japanu. Novac, namijenjen… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika