21.04.2010. / 14:29

Autor: Hina

BICRO dao 6,5 milijuna kuna potpore rješenju za investicijsko bankarstvo

Projekt uključuje razvoj novog tehničko-tehnološkog i programskog rješenja namijenjenog automatizaciji poslovanja koje će se koristiti za potrebe subjekata koji posluju u financijskom sektoru

Dalibor Marijanović, direktor BicroaDalibor Marijanović, direktor BicroaPoslovno-inovacijski centar Hrvatske - BICRO će sa 6,5 milijuna kuna pomoći razvojni projekt tvrtke IN2 d.o.o. koji se odnosi na programsko rješenje za subjekte u financijskom sektoru i to u segmentu investicijskog bankarstva i upravljanja imovinom, priopćeno je danas iz BICRO-a, vladine agencije za provedbu programa potpora tehnologijskom razvoju.

Ugovor o potpori za projekt pod nazivom "INvest2 plus" potpisan je unutar program razvoja na znanju utemeljenih poduzeća - RAZUM, kojim se osigurava početno financiranje razvoja novog proizvoda u novoosnovanim na znanju utemeljenim poduzećima, kao i u postojećim malim i srednjim poduzećima.

Financijska potpora odobrena je za razvojni projekt poduzeću IN2 iz Zagreba u visini od preko 6,5 milijuna kuna što čini 50 posto ukupnih troškova projekta, navodi se u priopćenju.

Projekt uključuje razvoj novog tehničko-tehnološkog i programskog rješenja namijenjenog automatizaciji poslovanja koje će se koristiti za potrebe subjekata koji posluju u financijskom sektoru i to u segmentu investicijskog bankarstva i upravljanja imovinom. Ključni korisnici rješenja su investicijski i mirovinski fondovi, banke, brokeri, tvrtke (riznica).

Svrha projekta je razvoj takvog programskog rješenja koje će u potpunosti zadovoljavati zahtjeve različitih regulativa i standarda, a biti će funkcionalnije s boljim mogućnostima povezivanja s vanjskim sustavima, te ekonomičnije i dostupnije različitim vrstama korisnika iz financijskog sektora poslovanja, posebice na području investicijskog bankarstva i upravljanja imovinom (Asset Management), navodi se u priopćenju.

Tvrtka IN2 aktivna je od 1992. godine i prepoznata je na tržišu po projektiranju i izvođenju složenih informacijskih sustava temeljenih na naprednim informacijskim tehnologijama.

Vezane vijesti

Nemarnost ih koštala 2 milijarde dolara gubitaka

Nemarnost ih koštala 2 milijarde dolara gubitaka

Najveća banka u SAD-u, JPMorgan Chase, izvjestila je javnost kako je u trgovinskom gubitku od dvije milijarde dolara zbog mnogih složenih investicija… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika