22.04.2010. / 11:14

Autor: Hina

Prihodi Nestléa popeli se do vrtoglavih 26,28 milijardi franaka

Švicarski prehrambeni div Nestlé izvijestio je o 4,4-postotnom rastu prihoda u prvom tromjesečju, na 26,28 milijardi švicarskih franaka.

Izvršni direktor Nestlea  Paul Bulcke
Izvršni direktor Nestlea Paul Bulcke Rezultat potvrđuje da "uspješno realiziramo prilike u raznovrsnim osloncima našeg rasta, i na razvijenim i na tržištima u nastajanju, i to iako su prilike u svjetskom gospodarstvu i dalje izazovne", rekao je u službenom priopćenju izvršni direktor Paul Bulcke.

Tvrtka je izvijestila o rastu u svim sektorima i svim zemljopisnim regijama, pri čemu su najviše stope rasta zabilježene u odjelu hrane i pića u Aziji i Africi, gdje su prihodi porasli za deset posto, na 4,1 milijardu franaka. U regiji Sjeverne i Južne Amerike povećani su za samo dva, a u Europi za 1,8 posto.

"Očekujemo da će naše poslovanje s hranom i pićem ostvariti višu stopu organskog rasta nego u 2009.", navodi se u priopćenju kompanije, u kojem je potvrđena prognoza za tekuću godinu.

U prva tri mjeseca ove godine stopa organskog rasta iznosila je 6,5 posto, uz značajan nepovoljan utjecaj valutnih tečajeva, ističu u Nestleu.

U kompaniji ove godine ciljaju na prihode iznad sto milijardi franaka, i to već treću godinu zaredom, na temelju ponude novih jeftinih proizvoda u zemljama u razvoju gdje bi prihodi u sljedećih deset godina trebali porasti za 32 do 45 posto.

U toku je realizacija dva programa otkupa dionica i očekuje se da će njihova ukupna vrijednost u cijeloj godini dosegnuti 10 milijardi franaka, ističe se u priopćenju.

Vezane vijesti

Mars povećava udio certificiranog kakaa u svojoj proizvodnji

Mars povećava udio certificiranog kakaa u svojoj proizvodnji

Kompanija Mars, jedan od vodećih svjetskih proizvođača čokolade objavljuje da je u samo tri godine postigao značajan napredak u ispunjavanju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika