22.04.2010. / 18:05

Autor: Hina

Bivši šefovi HAC-a Lovrinčević i Prskalo kažnjeni jer nisu podnijeli imovinske kartice

"Ako su u radnom odnosu, uzet ćemo im plaću, a ako nisu, ova će odluka ostati mrtvo slovo na papiru", objasnio je predsjednik Povjerenstva Mate Kačan

Jurica Prskalo i Mario LovrinčevićJurica Prskalo i Mario LovrinčevićSaborsko povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa dužnosnika odlučilo je danas s po 10 tisuća kuna kazniti Marija Lovrinčevića i Juricu Prskala jer nisu podnijeli imovinske kartice nakon prestanka dužnosti članova Uprave HAC-a.

Lovrinčeviću i Prskalu kaznu bi, po zakonu, trebalo naplatiti ovrhom na plaću, a novinare je zanimalo kako će se kazna naplatiti dvojcu koji je zbog afere s namještanjem posla bojanja tunela na autocesti dobio izvanredni otkaz.

"Ako su u radnom odnosu, uzet ćemo im plaću, a ako nisu, ova će odluka ostati mrtvo slovo na papiru", objasnio je predsjednik Povjerenstva Mate Kačan.

Kačan je izvijestio da je, također nakon novčane kazne od 10 tisuća kuna, svoje imovinske kartice Povjerenstvu dostavilo i preostalih 40 čelnika jedinica lokalne samouprave koji to nisu učinili u zakonskom roku.

Povjerenstvo je obustavilo postupak protiv IDS-ova zastupnika Damira Kajina, koji je prijavljen da je svom vozaču omogućio da od Grada Labina kupi dvokatnicu u Rapcu ispod cijene, za samo 47 tisuća eura.

Kajin se očitovao da nije sudjelovao u tom poslu, a Povjerenstvo je odlučilo zatražiti dodatna objašnjenja o ulozi labinskog gradonaččelnika Tulia Demetlike.

Vezane vijesti

Povratak na mjesto zločina

Povratak na mjesto zločina

Nekadašnji predsjednik uprave Hrvatskih autocesta Jurica Prskalo mora biti vraćen na posao u HAC a ta će mu kompanija morati isplatiti sve zaostale… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika