22.04.2010. / 22:25

Autor: Ana Smrečki

Nestao ključni dokaz u postupku protiv Hlo: Snimka u kojoj pljuje INA-u dobila noge

«Vi proizvodite ono smeće koje se zove Super 95», legendarna je rečenica koja je godinama u obliku video uratka stajala na popularnoj internetskoj stranici Youtube. No, ta je snimka nestala bez traga. Osim što ju se više ne može gledati na netu, ista je nestala i s HRT-a, ali i sa suda

Hloverka Novak Srzić poručuje kako nema veze s nestankom spomenute snimkeHloverka Novak Srzić poručuje kako nema veze s nestankom spomenute snimkeNaša najveća naftna kompanija INA u listopadu 2008. godine odustala je tužiti nekadašnju glavnu urednicu informativnog programa HRT-u Hloverku Novak Srzić, no taj se postupak još uvijek vodi na Općinskom sudu u Zagrebu. Da INA pak nije odustala od tužbe, HRT bi zbog Hlo morao platiti oko 265 milijuna kuna odštete. Spor je pak pokrenut prije četiri godine kada je Novak Srzić u emisiju Otvoreno popljuvala gorivo INA-e. Voditeljica je osim pred milijunskim gledateljstvom, oštre kritike iznijela pred tadašnjim direktorom Tomislavom Dragičevićem.

Smeće koje se zove Super 95

«Vi proizvodite ono smeće koje se zove Super 95», legendarna je rečenica koja je godinama u obliku video uratka stajala na popularnoj internetskoj stranici Youtube. No, ta je snimka nestala bez traga. Osim što ju se više ne može gledati na netu, ista je nestala i s HRT-a, ali i sa suda. Jutarnji list, naime piše da je u tijeku bjesomučna potraga za snimkom emisije 'Otvoreno'" iz travnja 2006. godine.

Hloverka Novak Srzić poručuje kako nema veze s nestankom spomenute snimke, poručujući da su u ovoj zemlji popularne teorije zavjere. Njezin odvjetnik Emil Havkić kaže pak kako uopće nema dokaza da je tužitelj priložio snimku u spis. No, odvjetnica Željka Velić Dvoršćak, protivnica u postupku tvrdi drukčije. Tvrdi da je snimku predala zajedno sa spisom, pa joj je neshvatljivo to što je ključni dokaz nestao.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 22.04.10. 23:47

zbog ove utaje dokaza je treba dodatno kazniti


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika