22.04.2010. / 22:59

Autor: Ana Smrečki

Puls javnosti: SDP-ova Željka Antunović nasljednica Milana Bandića u Zagrebu

Najbolje kotira SDP-ova Željka Antunović, koju preferira 48,2 posto ispitanika, a u očima zagrebačke javnosti pristojno kotira i Ivo Jelušić, kojeg podržava 22,5 posto građana.

SDP-ovu Željku Antunović preferira 48,2 posto ispitanikaSDP-ovu Željku Antunović preferira 48,2 posto ispitanikaNakon poraza na predsjedničkim izborima, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić polako nestaje s hrvatske političke scene. Naime, prema istraživanju agencije Promocije plus, kada bi se sutra održali izbori za predsjednika zagrebačkog SDP-a, Milan Bandić ne bi čak prešao ni izborni prag, piše Večernji list. Nakon predsjedničkih izbora na kojima se uz aktualnog predsjednika Ive Josipovića, a tadašnjeg SDP-ovog predsjedničkog kandidata u utrku za Pantovčak samoinicijativno uključio i Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik u Gradskoj skupštini ima žestoku opoziciju i u svojoj bivšoj stranci.

SDP i dalje vodeća stranka u Zagrebu

Iako nema gradonačelnika u hrvatskoj metropoli, SDP je i dalje vodeća stranka. Bandić je iz SDP-a izbačen prije pola godine, a ta je stranka već nekoliko mjeseci bez najbrojnijih zagrebačkih ogranaka, koji su raspušteni zbog potpore Bandiću na predsjedničkim izborima. Telefonsko istraživanje agencije Promocija plus provedene na tisuću ispitanika SDP je vodeća stranka u Zagrebu za 31 posto ispitanika. Iza njih je HDZ sa 12,5 posto, HNS sa 6,4 posto i tri nezavisne liste Kregara, Bandića i Holjevac s oko pet posto.

Antunović i Jelušić dobro kotiraju

Najbolje kotira SDP-ova Željka Antunović, koju preferira 48,2 posto ispitanika. Slijede ju Josip Kregar, Milan Bandić i Mirando Mrsić. Za Mrsića koji je pak postao poznatiji javnosti za vrijeme predsjedničke kampanje Ive Josipovića, nije čulo 35 posto građana. Slično je i s mladim lavom SDP-a Davorom Bernardićem za kojeg nije čulo 64 posto ispitanika. Bernardić pak ima podršku 13,3 posto Zagrepčana. U očima zagrebačke javnosti pristojno kotira i Ivo Jelušić, kojeg podržava 22,5 posto građana.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika