23.04.2010. / 09:53

Autor: Nacionalova redakcija

'Velika potražnja' za Jadrankine stanove: Do sada stigla čak četiri zahtjeva

Iz Vlade tvrde kako su unatoč samo četiri zahtjeva zadovoljni odazivom te kažu kako biti više zainteresiranih kada građani budu imali više informacija. No, postavlja se pitanje zbog čega Vlada nije pružila građanima te informacije, nego tek sada planiraju do kraja godine poticati prodaju stanova

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaOd ponedjeljka, kad je državna Agencija za posredovanje nekretninama (APN) otvorila 'lov' na državni poticaj za kupnju novog stana, pa do jučer, u Agenciju u Zagrebu pristigla su svega četiri zahtjeva građana zainteresiranih za poticaj, odnosno jedan zahtjev po danu.

Kako piše Novi list dva su zahtjeva stigla iz Zagreba, jedan iz Splita i jedan iz Vinkovaca, pri čemu su dva potpuna, a ostala dva su vraćena pošiljateljima na upotpunjavanje dokumentacije.

'Ima vremena za veći interes'

Zanimljivo kako u APN-u na ovim poslovima radi 14 ljudi, a još ih je pet u komisiji. Nastave li prijave s stizati ovakvim tempom do 30. lipnja, dokad je Vlada predvidjela potrošiti za to namijenjenih prvih 32,4 milijuna kuna, potrošeno će biti 3,5 milijuna kuna, odnosno tek nešto više od deset posto sredstava.

Iz Vlade tvrde kako su unatoč samo četiri zahtjeva zadovoljni odazivom te kažu kako biti više zainteresiranih kada građani budu imali više informacija. No, postavlja se pitanje zbog čega Vlada nije pružila građanima te informacije, nego tek sada planiraju do kraja godine poticati prodaju stanova.

"Ima vremena za veći interes", zaključuju na Markovom trgu.

Prestrogi kriteriji

Kako stoji u natječaju objavljenom u subotu, zajmove će APN odobravati prema vremenu zaprimanja potpunih zahtjeva, a u slučaju konkurencije zahtjeva koji su podneseni, odnosno upotpunjeni istovremeno, prednost imaju zahtjevi za kupnju stanova čija je cijena manja.

Dubravko Ranilović, predsjednik strukovnog Udruženja agencija za posredovanje nekretninama, smatra da će zahtjeva za premijerkine stanove biti, ali ne i navale. Agencije su u ovom procesu isključene, jer stanovi nuđeni preko njih ne mogu dobiti poticaj za kupnju, a kako ističe Ranilović, građani se i kod njih raspituju o državnom zajmu, no nekretnine koje kupuju najčešće ne zadovoljavaju stroge kriterije.

Vezane vijesti

17 godina mojih značajnih rezultata

17 godina mojih značajnih rezultata

Prihvaćam što će za moju smjenu glasovati i oni koje sam prije nekoliko mjeseci uključila u HDZ, to je politička realnost, poručila je danas Jadranka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika