23.04.2010. / 13:07

Autor: Martina Čizmić

HVIDR-a protiv premijerke: Ne dirajte nam povlastice, i onako su male

HVIDR-a također ističe kako bi, prema neslužbenim informacijama, sljedeće a udaru trebale biti mirovine hrvatskih ratnih vojnih invalida - branitelja

Invalidi poručuju premijerki da im automobil nije luksuz neko potrebaInvalidi poručuju premijerki da im automobil nije luksuz neko potrebaUdruga HVIDR-a Grada Zagreba javnim se pismom obratila Vladi i premijerki Jadranki Kosor naglasivši kako ne podržava izmjenu Zakona o javnim cestama kojom je ukinuto pravo na besplatno korištenje autocesta invalidnim osobama.

"Smatramo da je to zadiranje u egistenciju osoba s invaliditetom kojima je vozilo pomagalo i sredstvo mobilnosti, budući da je javni prijevoz za nas nedostupan", stoji u pismu koje potpisuje Ante Pandžić.

Upravo zbog toga mole Vladu, ali i nadležne institucije da preispitaju odluku i odgode njenu primjenu.

HVIDR-a također ističe kako bi, prema neslužbenim informacijama, sljedeće a udaru trebale biti mirovine hrvatskih ratnih vojnih invalida - branitelja.

"Upozoravamo da stečena prava ratnih vojnih invalida Domovinskog rata ne bi trebalo dirati, jer su ista u proteklih 10 godina u više navrata umanjena. Hrvatski ratni vojni invalidi - branitelji u potpunosti razumijemo i shvaćamo opću situaciju u društvu te smo spremni podnjeti svoj dio tereta, ali ne zaslužujemo takav tretman kakav nam se nameće, te smo uvijek prvi na udaru restriktivnih mjera. Ratne vojne invalide i branitelje bi svako društvo trebalo poštivati, te bi trebali biti zadnji u hijerarhiji onih u čiju egzistenciju se zadire", ističu u HVIDR-i te dodaju kako bi se prije svega trebalo odreći luksuza i privilegija, a tek onda posegnuti za drugim stvarima.

"U našoj državi nemamo nikakve privilegije, već pokušavamo normalno živjeti s onim što nam je Zakonom omogućeno. Ništa nam nije poklonjeno, te još jednom dajemo do znanja da nismo, niti želimo biti ničiji teret.
Situacija u kojoj se trenutno nalazimo nije naša zasluga, nego su je neki drugi učinili takvom", zaključuju na kraju iz HVIDR-e.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika