23.04.2010. / 13:56

Autor: Nacionalova redakcija

Morales za povratak koke u colu: Počela proizvodnja Coca Colle

Naravno, SAD je zabrinut zbog ovakve politike jer smatraju da će se većina proizvedene koke koristiti za kokain koji se prodaje u toj državi

Predsjednik Bolivije Evo MoralesPredsjednik Bolivije Evo MoralesKao što je poznato u prošlosti je jedan od sastojaka, doduše u malim količinama, Coca Cole bila i koka. No, američki proizvođači ovog popularnog pića ovaj su sastojak, navodno, već odavno izbacili.

Međutim, u Boliviji su se odlučili vratiti u prošlost te su vratili koku u piće koja ima gotovo identično ime - Coca Colla. Nije 'tipfeler' nego su Bolivijci odlučili dati ime po narodu Colla koji živi u Andama.

Službena politika Bolivije u prošlosti je pokušala zabraniti uzgoj listova koke, no otkada je na vlast došao socijalist Evo Morales, uzgoj je postao poželjan.

Morales je, naime, i sam uzgajivač koke, a njegova Vlada potiče uzgoj listova te njihovo korištenje u čajevima, raznim napicima, pa čak i zubnim pastama. Istovremeno iz Bolivije su protjerani svi strani agenti koji su radili na sprečavanju trgovine drogom.

Uz pomoć Coca Colle i ostalih proizvoda baziranih na ovoj biljci, Moralesova bi vlada bogla dozvoliti novih osam tisuća hektara zemlje za uzgoj koke u toj zemlji.

Naravno, SAD je zabrinut zbog ovakve politike jer smatraju da će se većina proizvedene koke koristiti za kokain koji se prodaje u toj državi.

Vezane vijesti

U bolivijskim gradovima zabranili promet motornim vozilima

U bolivijskim gradovima zabranili promet motornim vozilima

U devet bolivijskih gradova bio je zabranjen promet svim motornim vozilima i javnom prijevozu jer se u državi održavao prvi 'Nacionalni dan pješaka',… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika