23.04.2010. / 22:51

Autor: Ana Smrečki, Hina

Bajs brani Zakon o golfu: Nikako nećemo dopustiti apartmanizaciju naše obale

Oštro se odbacuju ocjene da će se ovim zakonom pogodovati investitorima, čime će doći do apartmanizacije naše obale

Ministar Bajs podsjeća kako Hrvatska ima tek tri golf igralištaMinistar Bajs podsjeća kako Hrvatska ima tek tri golf igralištaNakon posljednje javne polemike na relaciji predsjednika HHO-a Ivana Zvonimira Čička i ministra turizma Damira Bajsa o prijedlogu izmjena Zakona o golfu, stigle su nove reakcije iz tog resora. Čičak je aktualnu vlast zbog spornog zakona prozvao za korumpiranost, nakon čega mu je Bajs uzvratio da je star i bolestan, uzavrele strasti ipak su se malo smirile.


Hrvatska ima tek tri golf igrališta, a Velika Britanija čak 2 tisuće

«Prijedlog Zakona o golf igralištima radilo je Ministarstvo turizma, u suradnji s drugim ministarstvima, uz stručnu pomoć Državnog odvjetništva te potporu socijalnih partnera. Zakon ne propisuje ni broj, ni lokaciju golf igrališta, to je prepušteno općinama, gradovima i županijama», piše u priopćenju.

Oštro se odbacuju ocjene da će se ovim zakonom pogodovati investitorima, čime će doći do apartmanizacije naše obale. Bajs podsjeća kako Hrvatska ima tek tri golf igrališta, za razliku od primjerice Slovenije koja ima 11 terena, Austrija 150, Njemačka oko njih 500, a Velika Britanija čak 2 tisuće.

Vezane vijesti

'Neću vratiti mandat'

'Neću vratiti mandat'

Saborski zastupnik Damir Bajs, kojega je Predsjedništvo HSS-a suspendiralo i do danas mu dalo rok da stranci vrati saborski mandat, poručio je da… Više

Komentari

registracija
27/7/09

columbo, 24.04.10. 04:10

E moj Bajs - to cime ti usporedjujes Hrvatsku to su drzave, a ova nasa je patrljak onoga sto je ostalo, nakon dobro organizirane pljacke iz samog vrha vlasti. Radije ti malo radi o kruhu, a golf prepusti onim sretnima, makoliko bi taj sport sire gledano mogao u buducnosti poluciti ekonomske rezultate. No, nasu ojdjenu zamlju u velikom luku zaobilaze lijepe stvari, zar ne ministre, recimo turizma...?Tako manje vise, iz nase perspektive, koga boli djon za te tvoje golf terene.


registracija
7/1/09

maggiore, 24.04.10. 10:18

Pa i na golfu bi neki mogli zaraditi "posteno" novce.
A sto se tice g o l o g u z i j e , nju nigdje u svijetu niko nista ne pita !
Naravouchenije: Prestani biti gologuzija !!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika