25.04.2010. / 22:23

Autor: Ana Smrečki

Bivši predsjednik Mesić o romansi Kosor-Pahor: On je zgodan dečko, a ona zgodna žena

Jedan od svojih posljednjih intervju, onaj za RTL televiziju, predsjednik Mesić naprasno je prekinuo nakon pitanja o Mladenu Bajiću. Domaće medije takav neočekivani potez bivšeg šefa države nije obeshrabrio, što su zasigurno uvidjeli i slovenski novinari. Mesić je, naime gostovao u satiričkoj emisiji 'Hri-bar' na RTV Slovenija, koju vodi Sašo Hribar

Stjepan Mesić gostovao je u satiričkoj emisiji 'Hri-bar' na RTV Slovenija, koju vodi Sašo HribarStjepan Mesić gostovao je u satiričkoj emisiji 'Hri-bar' na RTV Slovenija, koju vodi Sašo HribarBivši predsjednik Mesić čest je gost u hrvatskim, ali i stranim medijima. Iako se nakon desetogodišnjeg mandata povukao iz aktivne politike, u mirovini je bivši hrvatski predsjednik vrlo aktivan. Mesića se prisjećamo u ozbiljnoj, ali i u nešto opuštenijoj atmosferi. Često je znao pričati viceve i zbijati šale, a u tom je tonalitetu nastavio i nakon aktivne politike.

'Dosta mi je ovih sranja'

Jedan od svojih posljednjih intervju, onaj za RTL televiziju, predsjednik Mesić naprasno je prekinuo nakon pitanja o Mladenu Bajiću. Domaće medije takav neočekivani potez bivšeg šefa države nije obeshrabrio, što su zasigurno uvidjeli i slovenski novinari. Mesić je, naime gostovao u satiričkoj emisiji 'Hri-bar' na RTV Slovenija, koju vodi Sašo Hribar.

Kao dobar poznavatelj političkih prilika u Hrvatskoj, slovenski voditelj nije mogao ne pitati bivšeg predsjednika o nekadašnjem premijeru Sanaderu, hrvatsko-slovenskim odnosima, prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, ali i nezaobilaznim Slovenkama. Voditelja je zanimalo što Mesić misli o 'romansi Kosor-Pahor'.

Romansa ili diplomacija?

«Zgodan je on dečko, a ona je zgodna žena. Ali, ja to gledam više kao na diplomaciju i mislim da su oni uspostavili dobre ljudske odnose, relaksirali su odnose između Hrvatske i Slovenije, a to je najvažnije», poručio je Mesić. Pustio je Hribar i fingiran razgovor Mesića i slovenskog predsjednika Turka u kojem ga moli da mu sredi spoj s jednom plavušom iz protokola. Dobro raspoloženi predsjednik Mesić u šali je rekao da mu se ne sviđa samo jedna Slovenka.

'Ne treba mi seks - Vlada me j... svaki dan'

Voditelj je tijekom emisije na sebi imao majicu s natpisom 'Ne treba mi seks - Vlada me j... svaki dan', zbg koje je snimatelj RTL televizije Ivan Cvirn dobio otkaz. Snimatelj ju je obukao na sjednicu Vlade, nakon čega je uslijedila reakcija premijerke, a potom i otkaz. Majicu je na kraju kupio slovenski zastupnik u parlamentu. Mesiću je majica poznata, kaže da ju je vidio, no uz smijeh poručuje da on ne sjedi u Vladi.

Govoreći o teniskim mečevima s prvim hrvatskim predsjednikom dr. Fuđmanom, bivši stanovnik Pantovčaka otkrio je da se tenis igrao sve dok Tuđman ne bi pobijedio, zaključujući da je to znalo trajati jako dugo. Voditelj Hribar nije izostavio spomenuti ni bivšeg premijera Sanadera kojeg je spomenuo u kontekstu zatvora u Remetincu.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

registracija
16/11/09

simo, 26.04.10. 19:26

Prvi Hrvatski predsjednik Dr.Franjo Tuđman je imao pobjednički mentalitet i sve što uz to ide.
Nije za zamjeriti Mesiću kao ni drugim oporbenjacima što im ta definicija baš i ne leži,oni više preferiraju podanički mentalitet.Ovi moderni mredsjednici kao i Mesić odlikuju se tajnim svjedočenjem protiv generala i domovine,a kada uz pogrde napuste RTL-ov intervjue kao Stipe ,onda je to vrlo šarmantno i nadam se poticajno za hrvatsko novinarstvo!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika