23.09.2002. / 00:00

Autor: Nacionalova redakcija

LOS ANGELES

POBIJEDILI "WEST WING" I "FRIENDS"

...

POBIJEDILI “WEST WING” I “FRIENDS”

Serija “West Wing”, koja govori o događajima u Bijeloj kući fiktivnog predsjednika Bartleta, proglašena je za najbolju dramsku seriju, te je dobila nagradu “Emmy” treću godinu zaredom, a serija “Friends”, koja govori o svakodnevnim događajima u životima tri prijatelja i tri prijateljice proglašena je – iako se prikazuje već osam godina – tek sada po prvi puta za najbolju komičnu seriju na ovogodišnjoj 54. godišnjoj dodjeli najvećih američki televizijskih nagrada “Emmy”. Serija “West Wing” dominirala je i kod glumačkih nagrada u kategoriji dramskih serija, jer ih je dobila tri od četiri. Za najbolju žensku uklogu u dramskoj seriji nagradu je dobila Allison Janney, koja u seriji “West Wing” igra predsjedničku glasnogovornicu, a za sporedne uloge dobili su nagrade glumci iz te serije John Spencer i Stockard Channing. Veliki favorit za najbolju glavnu mušku ulogu u dramskoj seriji bio je Martin Sheen, koji u seriji “West Wing” igra predsjednika Bartleta, ali je na veliko iznenađenje nagradu u toj kategoriji dobio malo poznati Michael Chiklis za seriju “The Shield”.
Serija “Friends” nije tako dominirala u kategoriji komičnih serija, jer je dobila još samo jednu značajnu nagradu: Jennifer Aniston dobila je “Emmy” za najbolju glavnu žensku ulogu. Za najbolju mušku glavnu ulogu “Emmy” je dobio Ray Romano za seriju “Everybody Loves Raymond”, a i narade za sporedne uloge dobili su glumci iz te serije Brad Garret i Doris Roberts.
Za najbolji “reality show” proglašena je izuzetno popularna serija “The Osbournes”, snimana u kući rockera Ozzyja Osbournea, dok je za najbolju miniseriju proglašena serija “Band of Brothers”, koja govori o grupi vojnika, koju je producirao Steven Spielberg, a režirao slavni glumac Tom Hanks. Za najbolji televizijski film proglašen je historijski film “The Gathering Storm”, snimljen po memoarima britanskog ratnog premijera Winstona Churchilla, kojeg u tom filmu igra Albert Finney. Posebnu nagradu za humanitarni rad dobila je televizijska voditeljica Oprag Winfrey.
Najviše nagrada dobile su televizijske mreže HBO i NBC, svaka po 24 “Emmyja”, CBS je dobio osam, “Fox” sedam, A&E šest, a ABC pet nagrada.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika