27.04.2010. / 14:43

Autor: Hina

'Milinoviću odlazi': Vukovarski branitelji traže ostavku ministra zdravstva

Jedan od razloga zbog kojeg od ministra traži ostavku jest taj što "67 posto nezaposlenih gubi pravo na naknadu dopunskog zdravstvenog osiguranja". Također ističe kako se, "umjesto da se uvodi porez bogatim slojevima društva, dodatno oporezuju i oduzimaju naknade onima koji i tako nemaju ništa"

Ministar zdravstva Darko MilinovićMinistar zdravstva Darko MilinovićPredsjednik Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara (UZBV) Damir Jašarević pozvao je danas ministra zdravstva i socijalne skrbi Darka Milinovića da ode s dužnosti zbog najavljenih mjera i redukcije dopunskoga zdravstvenog osiguranja najnižim i najugroženijim kategorijama društva kojima pripadaju nezaposleni, ratni vojni invalidi, umirovljenici i poljodjelci.

Na konferenciji za novinare održanoj ispred Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi Jašarević je pročitao otvoreno pismo ministru Milinoviću u kojem ga poziva da ode s dužnosti jer "61 posto stradalnika Domovinskog rata namjerava kazniti zbog toga što su oni osobno ili članovi njihovih obitelji sudjelovali u Domovinskom ratu i tom prilikom izgubili zdravlje i živote".

Jedan od razloga zbog kojeg od ministra traži ostavku jest taj što "67 posto nezaposlenih gubi pravo na naknadu dopunskog zdravstvenog osiguranja". Također ističe kako se, "umjesto da se uvodi porez bogatim slojevima društva, dodatno oporezuju i oduzimaju naknade onima koji i tako nemaju ništa".

Predsjednik UZBV-a Damir Jašarević, i sam 80-postotni invalid Domovinskog rata, osobno je htio ministru i predati pismo. Nakon izlaska iz zgrade, Jašarević je rekao da je Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi preuzelo pismo, ali njega nitko nije primio.

Vezane vijesti

U USKOK-u o Milinovićevim 'poslovima'

U USKOK-u o Milinovićevim 'poslovima'

Borislav Perica, bivši ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera, ispitan je u riječkom USKOK-u, piše Večernji list. Kaže da su ga pozvali… Više

Komentari

registracija
6/10/09

pfefer, 27.04.10. 15:28

ovi piše pismo oni nose odličja josipoviću oni puše k... sad kad se uzima svi se žale a kad su dobivali i mimo zakona nitko nije rekao hvala neču ja mrš banda


registracija
29/4/10

gzorica, 29.04.10. 16:01

a kome su tribali reći hvala- tebi?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika