27.04.2010. / 21:38

Autor: Ana Smrečki

Novi udar na posrnuli standard građana: Nakon struje, poskupljuje i grijanje

Grijanje je posljednji put 'išlo gore' početkom 2009. Tada je grijanje najviše poskupjelo u Velikoj Gorici i to za čak 46,8 posto

Na potezu je premijerka Kosor, čija će biti zadnja kada je u pitanju poskupljenje grijanja koje je nakon stručne analize najavila Hrvatska energetska regulatorna agencijaNa potezu je premijerka Kosor, čija će biti zadnja kada je u pitanju poskupljenje grijanja koje je nakon stručne analize najavila Hrvatska energetska regulatorna agencijaNakon najnovije odluke o poskupljenju struje, stiže još jedan udar na standard hrvatskih građana. HRT javlja da je Hrvatska energetska regulatorna agencija odobrila poskupljenje grijanja od najmanje 15 posto. Poskupljenje neće biti jednako za sve distributere toplinske energije, no točnih podataka za sada nema.

Grijanje zadnji puta 'išlo gore' početkom 2009.

Poznato je tek da je odobreno poskupljenje za Veliku Goricu, Sisak, Zaprešić, Samobor i Vinkovce. Grijanje će poskupjeti i u Zagrebu, Osijeku, Vukovaru, Slavonskom Brodu i Varaždinu, no ono će biti mnogo manje nego što su to zahtijevali distributeri.

Sada je na potezu premijerka Kosor, čija će biti zadnja kada je u pitanju novo poskupljenje koje je nakon stručne analize najavila Hrvatska energetska regulatorna agencija. Grijanje je posljednji put 'išlo gore' početkom 2009. Tada je grijanje najviše poskupjelo u Velikoj Gorici i to za čak 46,8 posto.

Velika Gorica prelazi na plin

Odmah su reagirali čelni ljudi Velike Gorice. Gradonačelnik Dražen Barišić odlučio je olakšati život građanima najavivši uređenje toplana i prelazak na plin. Uvođenjem ekološkog energenta gradski oci Velike Gorice žele povećati učinkovitost, smanjiti potrošnju, ali i ionako prevelika izdvajanja građana za grijanje tijekom duge i hladne zime.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
28/2/08

lepiaf, 28.04.10. 08:33

mislim da je hrvatska idealna drzava za deranje stanovnistva.


registracija
2/12/09

gromco, 28.04.10. 13:51

eh da nam je bar oniju novaca koje smo popushily prilikom daljnje prodaje hercegofcima i taqo,.. bi se moglo to bremzat bar do idutce godine isti tajming, a bi se stigo narod pripremit na to doba.. bitch.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika