30.04.2010. / 16:09

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Jamnica u plusu, Ledo smanjio gubitke

Ledo je smanjio gubitke za nešto više od 4 milijuna kuna, dok je Jamnica zabilježila pozitivan kvartal

Obje su tvrtke u koncernu AgrokorObje su tvrtke u koncernu AgrokorProizvođač mineralnih i izvorskih voda te bezalkoholnih pića, tvrtka Jamnica iz sastava koncerna Agrokor, u prvom je tromjesečju ostvarila dobit od 823,5 tisuća kuna, za razliku od istog razdoblja lani kada je ostvaren gubitak od 4,4 milijuna kuna, podaci su iz financijskog izvješća tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni prihodi tvrtke od 184 milijuna kuna povećani su 6 posto u odnosu na prvi kvartal 2009. Pritom su prihodi od prodaje povećani sa 167,3 milijuna kuna na 176,8 milijuna kuna. Ukupni rashodi Jamnice porasli su u prvom tromjesečju 3 posto i iznose 179,16 milijuna kuna.

U pojašnjenju poslovnih rezultata se navodi da i u 2010. Jamnica nastavlja s ulaganjima u razvoj novih proizvoda i poboljšanje postojećih. U tvrtki napominju i kako stalnim kontaktima s kupcima i dobavljačima upravljaju rizikom likvidnosti te osiguravaju dostatna financijska sredstva za podmirenje svojih obveza.

Ledo smanjuje gubitke

Ledo, još jedna tvrtka iz sastava koncerna Agrokor, također je objavio svoje nekonsolidirano financijsko izvješće na Zagrebačkoj burzi. U njemu se ističe kako je tvrtka u prvom tromjesečju ove godine ostvarila gubitak od 7,7 milijuna kuna, što je smanjenje u odnosu na isto lanjsko razdoblje kada je gubitak iznosio 11,9 milijuna kuna.

Ukupni su prihodi tvrtke ostvareni u iznosu od 182,19 milijuna kuna i smanjeni su 9 posto.

Prihodi od prodaje, koji čine glavninu prihoda, smanjeni su za 11,5 posto, na 170,02 milijuna kuna.

U tvrtki napominju kako je zbog kontinuiranog optimiziranja troškova na svim razinama organizacije došlo do smanjenja ukupnih rashoda za 10 posto, na 184,8 milijuna kuna.

Ovo razdoblje poslovanja u Ledu je iznimno značajno zbog pripreme proizvodnje, prodaje i cjelokupne logistike za nadolazeću sezonu prodaje sladoleda koja traje od svibnja do rujna, ističu u tvrtki.

Svi planirani preduvjeti za nesmetano odvijanje poslovanja Leda u ovoj godini, u prvom tromjesečju su ispunjeni, što rezultira vrlo stabilnom pozicijom Leda na tržištu, navodi se u izvješću.

Vezane vijesti

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Klubovi iz pet najjačih europskih nogometnih liga u sezoni 2010/11. imali su ukupne prihode od 16.9 milijardi eura što je rast za četiri posto u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika