30.04.2010. / 23:31

Autor: Ana Smrečki, Hina

'Naši strateški ciljevi nisu stranački, već ulazak u EU i izlazak iz krize'

Predsjednik Josipović procjenjuje da ćemo pobijediti krizu, ali i ozbiljne reforme. Za to su nam potrebne, zaključuje predsjednik, vrline kao što su zajedništvo i odlučnost

Kao jedan od najvažnijih ciljeva Josipović je istaknuo ulazak naše zemlje u Europsku Uniju, poručivši kako danas nije moguće zamisliti ni jednu uspješnu državu ako nije u velikoj zajednici europskih narodaKao jedan od najvažnijih ciljeva Josipović je istaknuo ulazak naše zemlje u Europsku Uniju, poručivši kako danas nije moguće zamisliti ni jednu uspješnu državu ako nije u velikoj zajednici europskih narodaPovodom obilježavanja Dana oslobođenja Poreča, predsjednik Josipović sudjelovao je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća. Predsjednik je poručio kako je odavno prepoznao Istru kao uspješnu priču i pokretačem Hrvatske, a Poreč kao uspješan grad. Poručuje kako je Istra pokazala da se vlastitom pameti, radom i znanjem može uspjeti na dobrobit svih građana.

Istra kao uzor svima

Kao jedan od najvažnijih ciljeva, istaknuo je ulazak naše zemlje u Europsku Uniju, poručivši kako danas nije moguće zamisliti ni jednu uspješnu državu ako nije u velikoj zajednici europskih naroda. Pritom ističe da upravo Istra svojim iskustvom i suradnjom s regijama izvan Hrvatske, ali i po toleranciji među ljudima, može biti svima uzor.

Zadaće: Pobjediti krizu i završiti započete reforme

Poručuje da naši najvažniji strateški ciljevi nisu stranački, a kao jedan od zadataka istaknuo je i izlazak hrvatskog gospodarstva iz aktualne krize. Josipović je po tom pitanju optimist, te procjenjuje da ćemo pobijediti krizu, ali i ozbiljne reforme. Za to su nam potrebne, zaključuje predsjednik, vrline kao što su zajedništvo i odlučnost.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika