30.04.2010. / 23:56

Autor: Ana Smrečki

Premijerka Kosor svojim programom i podrškom partnera sigurno pobjeđuje na izborima

Smatra da je Sanader kao predsjednik Vlade više vodio računa o populizmu, nego o dobrobiti hrvatskih građana. Uvjeren je da će premijerka Kosor s ovakvim programom i podrškom koalicijskih partnera dobiti sljedeće izbore. Milinović otkriva da se nije čuo sa Sanaderom otkada je pokušao destabilizirati HDZ

Potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva Darko Milinović poručuje da je vrijeme za hrabre ljude, hrabru Vladu i odlučne potezePotpredsjednik Vlade i ministar zdravstva Darko Milinović poručuje da je vrijeme za hrabre ljude, hrabru Vladu i odlučne potezeMinistar Milinović ustrajat će do 'posljednjeg daha' kada je u pitanju uvođenje reda u zdravstveni sustav. Dalo se to naslutiti već iz prvog odlomka novih mjera koje je Milinović najavio u sklopu nastavka reforme zdravstva. Najavivši dodatne uštede i spajanje bolnica u Zagrebu, ministar se našao na meti kritika. Ipak, on ne odustaje te poručuje da je po prirodi borac. U razgovoru za Jutarnji list, otkriva kako ga napadi nisu iznenadili, poručivši da je prezentacijom reforme zdravstva dirnuo u mnoge osobne interese i lobije.

Sa Sanaderom nije bilo političke volje

Govoreći u kontekstu gospodarske krize u zemlji, poručuje da nam u ovoj godini neće biti ništa lakše. Stoga je, kako kaže, vrijeme za hrabre ljude, hrabru Vladu i odlučne poteze. Ministar koji je prvi proveo u djelo mjere štednje koje je naložila premijerka Kosor otkriva da je ovakvu reformu zdravstva planirao od početka, no da za nju nije bilo političke volje. Time indirektno daje do znanja da je bivši premijer Sanader bio vrlo neodlučan političar, za razliku od premijerke Kosor, za koju tvrdi da je odlučna političarka.

Nije se čuo s bivšim premijerom od pokušaja puča

Smatra da je Sanader kao predsjednik Vlade više vodio računa o populizmu, nego o dobrobiti hrvatskih građana. Uvjeren je da će premijerka Kosor s ovakvim programom i podrškom koalicijskih partnera dobiti sljedeće izbore. Milinović otkriva da se nije čuo sa Sanaderom otkada je pokušao destabilizirati HDZ. Na pitanje je li mu žao što Andrija Hebrang, kako se priča po kuloarima odlazi iz politike, Milinović odgovara da se osobne odluke moraju poštivati, bez obzira o kome se radi.

Premijerka Kosor ima sve osobine lidera

Odbacio je nagađanja da je Vladimir Šeks glavni strateg postsanaderovog HDZ-a. Poručuje da predsjedništvo stranke u potpunosti podržava predsjednicu Kosor. Pojašnjava da spomenutu retoriku pokušavaju nametnuti oni koji bi htjeli osporiti liderske osobine Jadranke Kosor. Podsjeća i da premijerka, osim osobine vođe ima i snažnu međunarodnu reputaciju, što je dokazala brojnim sastancima s istaknutim svjetskim dužnosnicima, kao što su Obama, Putin ili pak Merkel.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 01.05.10. 09:20

ovo je baš ono zadnje smeče od čovika po leševima gazi radi svoje osobne koristi


registracija
4/1/09

miroljubiv, 01.05.10. 09:33

Čestitam praznik rada svim onima koje još nije zahvatila Jadrankina hobotnica.u državi gdje možete ostati bez posla za tako reći "bez objašnjenja",ovom narcisoidnom samohvalisanju reći ću jasno "ne" na izborima.


registracija
17/12/09

petrus, 01.05.10. 13:17

nikad više u životu neću ni ja ni moja obitelj glasati za hdz


registracija
8/8/09

tovar62, 02.05.10. 01:01

opet je HDZ bolji izbor od komunjara,mada ni ovi prvi nisu cisti


registracija
18/10/09

NikoLac, 02.05.10. 22:28

Meni ova naša Vlada liči kao da su je izabrali okupatori, jer se tako i ponaša. Nisam bog i neznam kako će glasati birači na slijedećim izborima, ali jedno znam. Za ovu "okupatorsku Vladu" nikad više neću glasati, a nadam se da ostali birači ovu zemlju vole jednako kao i ja.


registracija
26/1/08

Rampa, 03.05.10. 11:58

Tovar62, a o kojim ti to komunjarama pričaš?

Pa svi rigidni komunisti su već '91 - na vrijeme kolektivno prešli u HDZ, tako da je po broju komunističkih kadrova HDZ crvenija stranka od kompletne opozicije zajedno!

Samo pogledaj generale, pa skoro su svi iz nekadašnje "jna"!

Da ne idemu u dublju analizu, bilo bi bolno!

Budem na izborima rekao što mislim o Jaci brošu i ministru nosiću!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika