02.05.2010. / 20:42

Autor: Ana Smrečki, Hina

Munjevita istraga MUP-a pokazala: Navijači napali policijske službenike

Grupa navijača, među kojima se nalazio i ranjeni muškarac, napala je četvoricu policajaca koji su u službenom vozilu osiguravali nogometnu utakmicu na Maksimiru

Tijekom utakmice između Dinama i Hajduka na Maksimiru novi sukob huligana i policijeTijekom utakmice između Dinama i Hajduka na Maksimiru novi sukob huligana i policijeIstragom huliganskih nereda navijača nakon sinoćnje utakmice u Maksimiru, utvrđeno da je grupa navijača napala četvoricu policajaca, koji su u službenom vozilu osiguravali nogometnu utakmicu Dinamo - Hajduk, izvijestio je MUP.

Zbog toga nasrtaja na policiju, stoji u priopćenju, došlo je do nehotičnog opaljenja jednog hica iz pištolja policijskog službenika, pri čemu je ranjen 29-godišnji navijač.

Pištolj opalio nakon što napada na policajca

«Obavljenim očevidom utvrđeno je da se ne radi o kaznenom djelu, već o nehotičnom opaljenju iz službenog pištolja. Grupa navijača, među kojima se nalazio i ranjeni muškarac, napala je četvoricu policajaca koji su u službenom vozilu osiguravali nogometnu utakmicu na Maksimiru. Kako bi spriječio napad, jedan od policajaca izvadio je pištolj koji je repetirao te je namjeravao ispaliti jedan hitac u zrak. Tada ga je, muškarac koji je kasnije ranjen, udario po ruci u kojoj je držao pištolj, pri čemu je došlo do nehotičnog opaljenja», navode u policiji.

Napadaču izmjerena visoka koncentracija alkohola

Nakon pucnja, napadači su se razbježali, a ozlijeđeni muškarac prevezen je u KBC Jordanovac gdje mu je pružena liječnička pomoć. Utvrđeno je da je teško ozlijeđen, te je zadržan na liječenju. Izmjerena mu je i koncentracija alkohola u organizmu od 2,03 g/kg.Ovaj događaj okvalificiran je kao napad na službenu osobu, pa se prema riječima Krunoslava Borovca iz policije, kriminalističko istraživanje nastavlja s ciljem pronalaska ostalih počinitelja ovog kaznenog djela.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 02.05.10. 20:55

"Kosor najavila žešću borbu protiv huligana" Onda mora početi od vlade, koja se u cijelosti sastoji od huligana i huliganki, dok joj je na čelu grobarka. Žive nas zakopala i sad nam pleše na grobu, kao Alma u filmu "Mahler" Kena Russella. Nije li to huliganstvo bez premca, prema kojem su okrenuti križevi i razbijene gipsane madone blesava dječja igra? Huliganerija vlada, a huligani idu na huligane. Vatrene ulice.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika